Bokrea och jag = nja

Åkte ner för bokrea på stan idag. Är ju ledig och böcker ju så himla kul att köpa tycker jag!

Måste säga att jag blev besviken. Var ganska skralt utbud och det som finns är i så stor utsträckning inbundet med sånt där pappersomlag runt som jag hatar! Kan acceptera inbundet, det är ju fint. men skippa det där pappret och tryck direkt på omslaget snälla!

Hittade i alla fall tre böcker som fick följa med hem:

 

Av Hellsing, Illustrerad av Ströyer

 

Älskar barnböcker! Speciellt av Hellsing då rim och ramsor är så roligt! Ja, jag vet. Jag har inga barn. Men de kanske kommer och om inte annat ska jag ju bli lärare!

 

 

Har faktiskt ingen aning om vad detta är för bok. Men feminism är roligt och det kan bli kul att spana in vad som finns skrivet om det. Är ju uppfostrad av en som brände BH:n på 70-talet.

 

 

Den här köpte jag faktiskt inte på rean fast den fanns där, i sånt där jobbigt omslag. Nej, den här fanns i pocket så jag köpte den som det. Har fått väldigt fin kritik, speciellt för sättet att skriva och berätta. Någon gång när jag har tid ska jag läsa den!

 

En annan bok som jag hade tänkt köpa var De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg. Vinnare av Augustpriset 2009. Läste en recension av den i tidningen Språk häromdagen och den verkar spännande. Möjligen var jag dum, men jag valde bort den. Återigen på grund av omslaget. Jag kan inte läsa en bok som inte ligger fint i handen MED omslag och allt. Så jag väntar tills den kommer ut i pocket.

 

Nu ska jag läsa vidare om pappornas roll i barnuppfostran och föräldrarnas utbildnings påverkan på barnens uppväxt och utveckling. Riktigt intressant. Ska återkomma med lite tankar om utbildningsfrågan någon dag framöver tänkte jag. Det intresserar mig.


Kommentarer
Postat av: Anna

Trevligt med bokrea! tycker att det känns som om det var lite lam bokrea på alla håll. Tråkiga titlar osv.. Som det ser ut nu så kommer De fattiga i Lodz ut i pocket i maj. (Och kan för skojskull berätta att en bok med hårda pärmar utan "sånt där irriterande papper utanpå" heter Katonage. Jag gillar inte heller det irriterande pappret på inbundna böcker! :) )



2010-02-26 @ 19:11:00
Postat av: fia

Hoppas du inte kommer fram till att barn till lågutbildade blir allt för konstiga! Varken jag eller sabbe har läst efter gymnasiet...än! :P

2010-03-04 @ 09:13:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0