Ska du rösta?

Mitt i flytthärj och galej i helgen måste man ju nu börja fundera. Vad ska jag rösta på? För visst ska jag rösta! Det är ett måste!

Jag har alltid varit vänstervriden. Mer eller mindre. Mest mer tror jag.

Är man osäker kan man göra ett test här. ett övergripande om man inte ens vet åt vilket håll man lutar och ett mer specifikt där man ser hur mycket man passar in på de olika partierna. Frågorna tycker jag känns vettiga och knepiga frågor har en rätt bra förklaring så man faktiskt har en sportslig chans att svara ärligt.

Jag fick Vänsterpartiet på testet. Om det blir dom återstår att se. Men åt höger kommer jag i vilket fall inte vända mig!

Hur ska du göra? Har du bestämt dig?

jobba, packa, hosta, snora

Ett problem löst. Hundarna har tid på pensionat två dygn nästa vecka så att jag får tid att flytta och så att hundarna slipper bo i typ en släpvagn under tiden.

Nu borde jag packa. Har packat en låda, sen tog jag matpaus. Den pågår fortfarande fast maten är slut. Jag är halvsjuk. Sådär som man blir en dryg vecka efter att den nya terminen dragit igång och barnsnor blandas i en härlig kavalkad i luften när barnen nyser och hostar. Som konfetti. Fast färgerna skiftar bara mellan gult och grönt.

Idag var det livat värre på jobbet. Måndag och barnen verkar ha suttit blick stilla hela helgen. Full fart framåt, uppåt, åt sidan, neråt. Gap och skrik. Inte konstigt att jag inte kan varva ner ordentligt för att ta tag i kvällen. Behöver nog en stund till i soffan för det tror jag.

 

baraq jag som vill ha jul?


Ida gör jag en massa saker blandat med pauser

Ja, mest pauser tror jag.

Jag och Kezo drog i förmiddags ner till stan och Trädgårdsföreningen. Stadsfest i stan och Barnens dag annordnades där idag. Massvis med folk var där och vädret var fint. Vi skulle förgylla en del av dagen med agilityuppvisning. Fyra jyckar av blandade raser var vi och många besökare kom för att titta. Det var kul och Kezo verkade trivas. Sen knallade vi runt och blev klappade (eller ja, Kezo blev) av barn och hade det trevligt en stund för att sedan återvända till Ryd.

I Ryd har jag försökt få fart på flyttandet. Flyttar över färdigpackade saker till Adde för att minska ner sakerna här till ett minimum. Allt för att kunna utföra flytten på en kväll. Räkningar har betalats (eller lagts på väntande dragning när lönen kommer) så de inte försvinner bort i flyttröran.

Nu är det snart dags att gå och handla lite för att sedan laga mat. Ska bara gå en promenad med Jonna som fick vara hemma när jag och Kezo var på stan.  En lite halveffektiv lördag helt enkelt!

 

såhär såg det ut när vi flyttade in.. 3 år senare, är det dags att flytta ut!


Köttiga tankar

Jag har världens mest knepiga inställning till kött. Ibland äter jag det inte alls. Ibland äter jag fisk. Ibland kyckling. Ibland nöt. Ytterst sällan gris. Jag har alltid någon bortförklaring som oftast grundar sig i att jag är lat. Eller grymt sugen på kött helt enkelt. Jag försöker dock att äta så lite som möjligt av den köttigare råvaran som finns att tillgå.

Jaha, och? Jo, vidare leder detta in på hur man ska förhålla sig till sina eventuella framtida barn. Är man helvegetarian, ska då detta tillämpas på barnen?

Jag har ju tidigare språkat ganska friskt för att inte döpa barn av anledningen att de faktiskt ska få göra det valet själva. Dessa val borde ju också gälla mat. Är kött en rättighet?

Mina barn kommer få äta kött. De ska inte behöva äta specialkost i förskola och skola om de inte själva vill eller är allergiska och de ska själva få fatta beslut om huruvida de ska äta kött eller inte när de är gamla nog att fundera i de banorna. Dock kommer jag inte servera kött varje dag hemma och det hoppas jag inte de gör i skolan heller. Det är något skolan måste bli bättre på. Köttfria dagar.

Vad tycker du?


Börja rida igen?

Idag var jag och Anja på Heda ridskola och spanade. Fick veta att det nästa vecka drar igång en börja-om-grupp för oss som inte ridit på länge men en gång i tiden faktiskt visste att hästen sparkades där bak och bet i fram. Egentligen hade vi tänkt börja i vår, men nu blev vi sugna.

Har inventerat garderoben och detta fanns att tillgå:

- 1 styck hjälm som fortfarande ser ut som en hjälm.

- 1 par ridstövlar som knappt är använda och fortfarande går att dra igen över vaderna.

- 1 par ridbyxor som (förvånande nog) fortfarande passerar låren på väg upp till midjan.

Sen fanns det sporrar och strumpor och jackor och en massa skit som jag knappt fattar att jag sparat. Men bra var väl det. Det kostar att börja rida och skönt att slippa köpa allt nytt direkt. Vissa saker vill man ju byta ut vad det lider sen, men bra att ha nåt att börja med! Vi kör va?


 

Älskade Mira.. som är till salu igen. Jag har fått erbjudande om att köpa tillbaka. Men det går inte, ridskola får duga. Det gör sjukt ont i hjärtat att inte veta var hon tar vägen. Men jag måste tro att det kommer gå fint!

 


Nolle-p härjar i knutarna

Teknologerna har satt igång. Nästa vecka är det lärarnas tur. För första gången på fyra år är jag inte med. Inget mer Nolle-p-jobb. En stund trodde jag att det skulle kännas tråkigt, men nej. Förra årets nolle-p kändes aldrig riktigt roligt. Sådär som nolle-p ska vara. Så i år känns det bara skönt att kunna spana in det hela på håll.

Eventuellt, kanske, så kikar jag förbi någon kväll och spanar in det hela på närmare håll. Mest bara för att kunna konstatera att det faktiskt var bättre förr! Typ 2007.

Förskola eller dagis?

Jag är förskollärare, och lärare. Jag jobbar som förskollärare dock. På en förskola. Fenomenet förskola är väldigt dåligt rotat i mänskligheten. Det kallas dagis. Till och med av de som arbetar där. Men framförallt av föräldrar och därmed också barn. Barnen ska till dagis och de ska leka.

Egentligen ska jag kanske inte bry mig så mycket. Ord som ord. Dock ligger det ju mer i ordet förskola. En förberedelse för skolan. Vi har en läroplan som vi följer och vi har hårda krav på oss att barnen faktiskt ska utvecklas, språkligt, matematiskt, naturvetenskapligt och ja, i mycket. Vi ska inte bedriva undervisning i den mån att vi har lektioner. Det är viktigt. Dock ska vi i leken förbereda barnen för en värld där de dagligen möter matematiska begrepp och ett skriftspråk. Det är ett stort ansvar och det kräver mycket av oss som arbetar där. Såpass mycket att vi faktiskt har en lika lång utbildning som lärare.

Förskolan är ingen förvaringsplats där barnen "bara leker". På förskolan leker vi oss till utveckling. Vi har roligt medan vi gör det och barn vill faktiskt lära sig saker. Kanske kan vi faktiskt överväga att sluta säga dagis? För barnens skull.

Det kostar att ligga på topp

Klockan är snart tio. Eller ja, den är tio. Bara barnet om det fortfarande varit semester. Nu överväger jag sömn. Det kommer bli sömn! Jag som skulle städa, kanske packa lite, gå en långpromenad. Det hände inte mycket alls. En inte så lång promenad och dammsugning. Första veckan efter semestern gör mig helt klart grymt trött. Skönt att det snart är helg! Då ska jag:

Vila fredag kväll och njuta av att inte behöva sätta klockan på lördag.

Leka med älskade Sofi som är i landet igen lördag dag.

Få besök av mamma med man lördag kväll.

Följa med mamma med man på hästtävlingar söndag.

En bra helg tror jag bestämt!

Mitt jobb är grymt

Hur kan man inte tycka att livet leker när man får jobba med barn? Ingen dag är den andra lik. Varje barn har sin alldeles egna charm. Sen att man blir trött och faller halvdöd ner i soffan när man kommer hem fast man egentligen behöver tvätta, det får man ta!

 

Jag, Thea och Karin hemma hos Fia och Sabbe. Ännu en helt fantastisk liten tjej!

(Thea alltså, Karin är också fantastisk men vafan.. Thea är sötare!)


Sista semesterdagen

Jepp. Så är det. Självklart regnar det även idag. Så vad göra av dagen? Ner på stan? Ut i skogen? Både och? Läsa? Se på serier?

Av ekonomiska skäl tror jag planen får bli:

1. Ut i skogen
2. Läsa
3. Se på serier
4. Laga mat

Om jag hinner allt. Flyttpacka borde jag också. Men tror jag struntar i det idag faktiskt. Än finns tid. Finns tid finns hopp.

Flyttstäd

Röja, slänga, plocka iordning, lägga åt sidan för att kanske slänga sen. Det ska bli skönt när det är över det här. Den här flytten. Vi vill inte bo i det här skyffet längre, jag och hundarna. Vi vill ha yta.

Lite sådär halvkass humör idag. Skyller på den där veckan varje månad då hormonerna i kroppen väljer att förstöra det glada humöret. Jag hoppas att filmkväll med flickorna ikväll gör att jag blir gladare!

Efter regn kommer solsken

Det tycker jag är så fint..

Snart är semestern slut. Poff. Börjar jobba på måndag. Men faktiskt. Det ska bli kul! Jag hann ju bara jobba fem veckor innan min semester så särskilt slutkörd var jag kanske inte. Mest, jag-har-börjat-ett-nytt-jobb-och-pluggar-inte-längre-så-jag-är-slutkörd-på-nya-intryck. Men nu är jag fit for fight igen och redo att kasta mig ut i världen som förskollärare!


Boksnack drar igång igen

Bokcirkeln har bytt namn och heter nu Boksnack. Vi drar igång igen nu i september och vill du vara med ansluter du dig HÄR. Har du mot förmodan inte facebook slänger du bara upp en kommentar här så är det klart du får vara med ändå!

Första boken kommer bli Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann och exakt datum och tid för första träffen kommer upp på facebook så snart det är bestämt.Att leka livet trots regn

Folket återvänder till Ryd. Veckan är bra.

- Igår, Ikano med flickorna på dagen och promenad med Hedvig på kvällen.

- Idag, promenad och Maxi med Julia.

- Imorgon, leka med Julia.

- Torsdag, film- och spelkväll hos Micke.

- Fredag, Filmkväll hos Linda.

Så har jag ju sällskap av en snygg karl om kvällarna också. Jag kunde helt klart ha det sämre, trots att min semester regnar bort.


Man must dance

Insåg just att det var evigheter sen jag var ute, ute och lät mina lurviga svänga sig glada på ett dansgolv. Visst, sommaren hör uteserveringar till och det är klart bra skit det också. Men lite dans vore faktiskt inte alls fel snart!

 


RSS 2.0