Man kan ju ha ett liv. Eller inte.

Den här veckan är inte nådig. Igår, jobb och utbildning. Hemma halv nio på kvällen. Idag, jobb och lönekriteriemöte. Är nog hemma halv nio på kvällen. Imorn, hoppas komma iväg för ridning. Är nog hemma halv nio. Torsdag, workshop på mateljén efter jobbet. Är väl hemma vid halv nio.

Minst en morgon den här veckan kommer jag börja gråta och jag kommer nog inte orka åka hemhem i helgen som jag tänkt. Jag blir så trött. Speciellt när väckarklockan ringer 05.30.

Norrtälje = Maria

Maria = sötast!
Jag = hälsade på Maria!
Det = Mysigt!

 

En annan tid, en annan plats men samma fina tjejer!


En vecka som rusar och jag som knatar två steg bakom

Hundpromenader, snöstorm, möten på jobbet, jobba hemma för att hinna ikapp. Studiecirkel i mental träning Andas. Vissa veckor bara springer och jag vet inte var de tar vägen. Tyvärr kändes det inte befogat att sätta sig i bilen och åka till stallet i tisdags. Varför krockar ridningen alltid med snöstormar??

Ikväll är det alltså träff i mental träning med agilityn. Det ska bli kul! Synd bara att jag fått stressläsa litteraturen, men det blir nog bra ändå. Hoppas jag.

Nu ska jag inta någon form av näring och betala räkningar. Månadens roligaste. Räkningarna alltså.

Det här med portfolios

Jobbet som förskollärare går till viss del ut på att dokumentera det barnen gör. Gärna tillsammans med argument om varför man gör det man gör. Vad gör vi när vi leker? ungefär. Höja vår status och visa att vi är medvetna och har en tanke bakom vårt arbete. Just detta har jag insett är jätteroligt att jobba med så händer ibland att jag sitter kvällstid.. Som ikväll.

 

Idag gjorde vi kransar med barnen på 5-årsgruppen. Jag har en bild på varje barn görandes en varsin krans och under varje bild kommer denna att sitta. På ett färgglatt papper färdigt att sätta in i barnens pärmar. Tjusigt va?


Man kan göra en fjäder istället för en höna

Man kan alltså skippa agilityträningen för att inte riskera att springa sönder min hosta och istället sätta upp sitt eget slalom i skenet av gatlyktan när det regnar iskallt ute.

Målet var självgående slalom. Först fyra pinnar, sedan fem. Vi har en hel del att jobba med och Kezo blir lätt låst och skäller på mig när han inte förstår vad jag vill. Men mot slutet tror jag han började förstå lite. Egentligen kan han ju slalom bra. Men jäklar vad jag uppenbarligen stöttar honom i det. Tar jag bort mina hjälper blir han helt hjälplös. Men det kommer. Det ska det göra!

Ja, mamma. Jag belönade framåt med boll. Det gick fint! Tills han tröttnade på bollen. Han är ju dessvärre inte så leksaksfixerad. Men vi ska fortsätta jobba med det här! Det är kul när man hittar något att nöta på på riktigt. Han börjar ju ändå bli rätt stadig på hinder och även om vi har massa småsaker att fila på så är det inte direkt några hinder som behöver tränas ordentligt. Förrän nu!

Nu ska jag njuta av den sista delen av lediga söndagen vid teven hos Adde, som inte kunde låta bli att hoppa in och vara målvakt på en fotbollsmatch. Visst är det charmigt med hobbys? Aldrig i livet att man vill ha en man utan liv. Sen gnäller man när de aldrig har tid. I vanliga fall kan ju jag också göra saker på helgen. Ska bara bli frisk och fit for fight.

Det går framåt

Jag mår bättre. Hostan vill inte riktigt ge sig men den blir bättre i alla fall och jag kan visstas kortare stunder ute nu utan att bryta ihop i dunderhosta när jag kommer in. Jag har fortfarande förhoppningar på agility ikväll. Får se om kroppen jobbar med mig idag.

Pratar lite med Karin på msn om lägenheter och hur de ser och hur man vill att de ska se ut och att pengarna alltid sätter stopp. Men i alla fall kom jag på att lite nytt hänt sen sist och att jag ju kan visa ett par nya bilder. Nu när det är bestämt att Adde flyttar hit fick vi ett litet ryck igen och fixade lite småsaker. Som gardiner.

 

Upphängningar är bra. Mitt största problem är nästan hur allt ska få plats i vårt lilla badrum. Vi löste det delvis så här!

 

 


Ibland glömmer man ju saker som kan tänkas viktiga

För en del. En del tänker kanske. Gud så skönt. Inget hundnörderi. Men i alla fall. I söndags tränade vi ju agility. Det är en hel evighet sen och tänker inte trötta ut er med massvis med information jag till viss del glömt. Men det var ett bra pass!

Mycket kontaktfält, som han inte var helt bra på till en början. Av någon anledning går veckorna mellan träningarna superfort och jag får aldrig riktigt till ordentlig aktivering. Antingen är jag krasslig, som denna veckan. Eller så är det snöstorm, som förra veckan. I vilket fall tragglade vi och mot slutet mindes han ju att bakbenen ska vara kvar och frambenen vara nedanför och han ska stå stilla.

En rolig kombination med massa framförbyten, snurrar och en lite knepig slalomingång och utgång med för den delen, ingick också i träningen. Framförbyten tränar vi för sällan men det kändes bra och han lyssnade riktigt fint. Jag MÅSTE jobba vidare med självständigare slalom. Jag har lite nöjt mig med säkra ingångar och inte krävt att han ska kunna jobba själv i själva slalomet också oavsett var jag befinner mig. Bättring på mig!

Nu sitter jag och vilar bort min hosta framför Vinterstudion och håller tummarna för att jag ska orka med träning imorn också och ber om ursäkt till min älskade hund för att han fått en tråkig vecka. Igen.

 

Det är u sånt här vi ska göra.. När vi inte tränar agility. Lägga en bra grund. Bättring bättring!


Den där dottern som skulle bli slav eller hur det nu var

Fick den här av pappa. För er som inte redan kollat. Så här var det.Grym insändare måste jag säga! Huvudet på spiken!


Jag påtar vidare

Nu har jag ändrat lite till. Man kan behöva uppdatera sidan för att se det nya. Jag tycker allt det blir bättre och bättre. Men det är ju bara jag. Det beror på hur nördig den personen är man frågar. Om man får ett positivt svar eller inte.

 

Jag vet att jag är tjatig som få. Men den här killen alltså. Nu har han formaterat om hela min dator. Så fort jag hittat något jag saknar har han installerat det. Utan gnäll. Han köper godis och dricka och mat åt mig när jag är sjuk och rastar min hund. Han är den bästaste.


Man kan inte bli bäst på en gång

Men var tvungen att testa göra en egen header hit till bloggen. Är ju ändå hemma och är sjuk och har inget bättre för mig. Jobbar i det fascionabla programmet paint så några fantastiska resultat kan inte förväntas men lite kul är det i alla fall!

Hur många krävs för att hamna på topp?

 

Är det fler som vill sälja sin dotter som slav än som vill veta texten eller ackorden till Jag vill ha en egen måne?


Detta må vara den sämsta hostan i mitt liv

Fy farao säger jag bara! Detta är inte nådigt. Dagen på jobbet genomleds med flödande snor och en hosta som hette duga. Tur att ungarna var snälla och mysiga idag. Jag hade nog inte varit mitt bästa om de trilskats.

Blir det inte bättre, mycket bättre, över natten blir jag hemma imorn. Tyvärr. Jag har inte råd att vara hemma. Det kostar mig nästan 1000 kr att vara sjuk en dag. Inte kul!

Vi har fått upp gardiner i vardagsrummet! Det är kul!

Hoppla pålle

Idag var det ridning som gällde igen. Har haft uppehåll på ett par veckor så kul att komma upp i sadeln igen! Hoppning stod på schemat och det var svårt! Storgalloperad häst gjorde att min balans inte höll måttet fullt ut. Jag kunde alltså inte göra de halvhalter fullt ut jag borde gjort = häst som blir lång i galoppen.

Mot slutet fick jag dock ihop honom och vi fick till ett par språng som kändes riktigt bra! Hoppas jag får rida Dreamer igen nästa vecka för då är det dressyr och jag VILL få till formen på honom på riktigt! Vi var så nära sist!

Dagens bästa

Ett stycke chokladtårta gjord av världens bästa pojkvän. Ruskigt god och av chokladtårta blir man sådär glad i magen! Jag är lyckligt lottad!

Dagens samvetskval

Jag är på Ikano med Julia och shoppar. En skjorta, strumpor, en t-shirt, med snögubbe på, och lite saker från ikea. Vi äter mat också. Jag börjar känna att jösses. Det tryter på kontot så här mot slutet av månaden (de sista två veckorna räknas till slutet när det kommer till pengar).

Så för att stilla mitt dåliga samvete i pengahanteringen gör jag precis vad vem som helst skulle gjort. Jag köper en grej till. Men till Adde. Då kan han inte säga. Ida, vi har inga pengar att köpa mat för nu. För pengarna har ju, till viss del, spenderats på honom. Så det så.

Tusan också

Nej, nu är jag inte direkt bitter. Men igår var jag på första träffen i mental träning med agilitygruppen. Jag ska lära mig tävla utan att må dåligt. Bli en vinnare mentalt! Det kan jag behöva som har såna taskiga nerver!

Nu är det såklart inte det som är tusan också. Nej, det är att det började diskuteras valp. Några stycken har valpar på g eller unghundar som mer eller mindre nyligen inskaffades och jag fick då frågan om det inte är dags för mig nu. När jag bara har en hund kvar. Det har ju egentligen aldrig varit tanken än. Men jösses vad sugen jag blev!

Man kan ju få drömma lite i alla fall.. Mannen i mitt liv påstår att collie är den enda rasen som kliver innanför vår tröskel i ägandeform. Eventuellt kan jag med blinkande ögon få till en sheltie. I så fall en liten och lätt liten sak med inte för mycket päls och fart och fläkt! När det blir får framtiden utvisa.

Ni må kalla mig bitter

Men är det någon av er som har drygt 4 km till jobbet och cyklar denna sträcka på bitvis värdelöst plogad väg? Som får känna cykeln glida iväg mot obestämt mål med jämna mellanrum och komma fram till jobbet eller hemmet beroende på färdriktining helt slut och färdig av allt parerande?

Nej, jag tänkte väl det!

Jag föredrar också snö framför slask. Jag kan också gå överallt i mina svarta skor. Men jag ÄR bitter över vägarnas framkomlighet för cykelanvändare. Så det så.

Det är så mysigt my ass

Förespråkare för den svenska vintern brukar köra med argument som:

"det är ju så kul med variation! Hur skulle man annars uppskatta våren och sommaren?"

"det är ju så mysigt att krypa upp i soffan med te och tända ljus!"

"jag älskar höst- och vinterkläder!"

Mina argument låter så här:

"det är ju så härligt att cykla till jobbet i motvind och snö som piskar mig stenhårt i ansiktet!"

"det är ju sjukt najs att inte kunna åka till ridskolan och rida för att man inte vågar skeppa ut bilen i rädsla för döden."

"det är grymt kul när barnen på jobbet börjar gråta för att dom är blöta och kalla efter en förmiddag ute. Alternativet är att de river stället så där härligt inne!"

"jag älskar känslan man får när plogbilen kör sådär riktigt nära cykelbanan att all snö liksom väller ut precis där man cyklar!"

"jag känner också att vinterkläder är sjukt hett. Speciellt plastpåsarna jag har på fötterna för att de inte ska bli blöta när all blötsnö trängt sig igenom mina ack så bra (?) gore tex!"


Östgötamästare i lag!

Igår var det Östgötamästerskapen i agility. Individuellt fick jag 5 respektive 10 fel vilket inte ledde till några placeringar men jag är ganska nöjd med loppen ändå. Han jobbar fint och har helt okej tempo!

Vi tävlade också i lag igår. Laget Hastigt och lustigt bestående av mig och Kezo, Lydia och Dingo och Hedvig och Troll. Jag och Kezo startade först och nollade vårat lopp! Kändes jätteskönt att avsluta med ett bra lopp och sepciellt när det var en lagtävling. Hedvig och Troll fick 10 fel och Lydia och Dingo nollade också. Det räckte till en seger i Östgötamästerskapens lagtävling i Large! Jätteroligt verkligen!

Här är filmer på alla lopp. Dessvärre ingen höjdarkvalitet.

 

Agilityloppet. Jag tabbade mig och öste på mot upploppet lite för tidigt..

 

 

Hopploppet. 

Lagloppet!

 

 

världens bästa hunduppvärmare!
En helt vanlig dag på jobbet

"Ida, du är sjuk!"
"Aj då, bäst jag lägger mig på soffan och vilar"
"Ja"
"Vad är det för fel på mig?"
"Du har ett hjärta i magen"

Ni förstår min oro här? Det kändes som att slutet var nära. Tack och lov fanns räddningen nära. Medicin intogs och jag blev frisk igen! För en kort stund. En ficklampa lyste mig i munnen och domen var ganska hård även denna gång. En groda i halsen. Vad nu då?

"Man tar bara en spade och gräver upp den, så här! Sen slänger vi den i vattnet! Se, där hoppar den iväg igen!"

Jag var skeptisk till det där med spaden. Men det gjorde inte alls ont. Tur att både jag och grodan klarade oss helskinnade ur det hela!

Utmaning

Jag blev utmanad av Fia

4 TV-program jag ser:
Big bang theory
Cougar Town
How I met your mother
Vänner

4 saker jag har gjort idag:
Jobbat
Tittat på när Adde packat upp saker i köket
Satt upp en julstjärna i fönstret
Gått en promenad med Hedvig och hundarna

4 saker som jag längtar efter:
Julen
Att få träffa klasskompisarna från gymnasiet igen
Mitt nya vikariat som börjar efter jul
Flytt nr 2

4 saker på önskelistan:
Jag är faktiskt sjukt nöjd med tillvaron
En mer hundanpassad bil vore najs

4 saker jag avskyr:
När tiden inte räcker till
När jag kommer hem från jobbet och inser att jag sagt fler nej än ja
När man ser problemen och inte lösningarna
När pengarna inte räcker till

Jag utmanar: Den som vill!

Och så lite nostalgi

Linda pillade ihop en film av gammal nostalgi. Det är så man blir tårögd. Det var bättre förr! (På den tiden då man inte förkortade till DVBF)

FOUL 2007 ger dig gycklet som skapade tightshajpen!


Så måste det vara

Är det kärlek när man låter sin blivande sambo sätta upp en garderobsdörr på väggen?
Första ridhusträningen

Igår var första agilityträningen i ridhus för året. Ett nytt stort ridhus med bra underlag. Tre olika kombinationer körde vi. Ingen av dom var så jätteavancerad men en bra genomkörare inför ÖM nästa helg.

Kezo kändes ganska ok. Kunde gjort bättre svängar på sina håll och farten var inte den bästa. Kanske var det det något tyngre underlaget än gräs som gjorde att han kändes lite mer tungkörd igår. Hoppas det lossnar när vi vant oss lite. Positivt var att kontaktfältet på gungan satt klockrent och slalomen kändes stabil. Han suger bra på hinder och blir det fel är det för att jag placerat mig fel. Så klart. Han är säker och stadig på banan. Blir det inte som det ska är det för att jag handlar fel.

 

övning ger färdighet!


Jag drar i och för sig bara till jobbet


RSS 2.0