Saker jag gjort under året som varit

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Tog examen. Jobbade heltid som förskollärare. Flyttade till en tvåa. Köpt ett skrivbord. Skaffat en egen TV-bänk.

Har du några nyårslöften?

Har inte bestämt mig än. Men tror inte det. Ska ju sätta upp mål. Men inte löften.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

haha! Var det någon som inte blev det?

- Linnea fick en Albin

- Emelie fick en Milo

- Malin fick en Alfons

- Rebecca fick en Valter

- Moa fick en Hugo

- Anna fick en Ester

Alla är vänner från inte Linköping.

 

Vilka länder besökte du?

Jag besökte Kaggestorp, som ligger långt ut på landet.

 

Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

Jag vet faktiskt inte vilket datum. Men jag vet vilken film. Och med vem.

 

Vad var din största framgång 2010?

Examen och tillsvidareanställning

 

Största misstaget?

Ett par glas vin för mycket ett par gånger kanske.


Bästa köpet?

Ett par glas vin? Annars gillar jag min soffa.

Vad spenderade du mest pengar på?

Möbler och saker till lägenheten tror jag.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, flera saker.

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

Jag vet inte. Jag kommer aldrig ihåg sånt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare mest

 

Vad önskar du att du gjort mer?

Vet faktiskt inte.

Favoritprogram på TV?

Cougar Town och Big bang theory är årets bästa.

Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

jobbade?

Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

termobyxor, mössa, vantar och fotriktiga skor. Under sommaren levde jag i cykelbyxor. Nånting hade jag säkert upptill också hoppas jag!

 

Den bästa nya personen du träffade?

Ny och ny vet jag inte.. Men den bästa personen jag lärde känna flyttar in hos mig och Kezo om inte alltför lång tid!

 


Nu måste ni rösta!

Här kommer bilder. Försök att tänka bort att jag ser ut som hej kom och hjälp mig på alla bilder och se om ni kan få nån rätsida på det här. Rösta på er favorit!

Nr 1.

 

Nr 2.

 

 

Nr 3.

 

 

Nr 4.

 

 

Rätt sexig finne på hakan jag skaffat mig lagom till nyårsafton! Men i alla fall. Hjälp mig! Jag har vissa aningar själv.. Men avslöjar dom inte för er. Då kan ni ju påverkas..


Dags för nya glajjor

Idag var jag hos optikern för syntest. Har haft ont i huvudet vid datasittande och tänkte det kanske kunde vara så att åldern tar ut sin rätt och försämrar min syn. Så var också fallet visade det sig efter att ha sagt: sämre, ettan var bättre, det var ungefär lika, nu blev det bättre. Typ hundra gånger i ett syntest som känns sjukt omodernt? Borde man inte kunna kolla synen på ett smidigare sätt i dagens teknologiska samhälle??

I vilket fall har jag nu fått hem lite olika bågar som alla kostar mer än mycket. Att jag dessutom måste köpa världens dyraste glas för att inte få flaskbottnar känns rätt kul också!

Men just det, bågarna. Jag tycker det är sjukt svårt att välja bågar. Tanten som hjälpte mig att välja var rätt bra och gallrade bort typer som inte passade min ansiktsform. Vilket var många. Mitt ansikte är typ inte gjort för glasögon. Men fick hem fyra par som känns helt ok. Men känns som jag aldrig kommer kunna välja. Borde helt klart vara slipade glas i testglasögonen också. Så att man ser något liksom. Kanske fotar jag lite så att ni som ser något får vara med och välja. Återkommer om det. Men snart ska jag jobba årets sista jobbdag!

Vad hände med året?

Liksom Hedvig satte jag upp mål för året som komma skulle. Året var 2010 och det är på god väg att ta slut. Här har ni målen:

Så vad ska jag göra med året?

- Opponera på examensarbetet och få det godkänt och därmed få en lärarexamen.
- Bredda mig en extra termin för att därmed få behörighet att arbeta även i förskolan.
- Få ett jobb i skola eller förskola.
- Flytta.
- Träna och tävla Kezo i agility så att han kommer upp i hoppklass 2.
- Hålla Jonna igång så att hon fortsätter vara pigg och göra en seniorkontroll under hösten.
- Använda mitt träningskort på Friskis & Svettis som jag skaffade idag.
- Må bra!

Ja, ni ser. Det är stora förändringar på gång i mitt liv och jag ser verkligen fram emot att skaffa mig ett liv som vuxen. Det är nu det börjar..

Så.. Hur gick det?

- Vi fick till och med VG på examensarbetet och breddningen utfördes även den. Jag är numer examinerad lärare för förskola, förskoleklass och grundskolans tidigare åldrar!

- Jag fick en tillsvidareanställning på en förskola utanför Linköping där jag trivs väldigt bra!

- Jag flyttade i september till en tvåa i Ryd.

- I våras kom jag och Kezo upp i klass 2 i hoppklass. Vårens första tävling till och med!

- Jonna blev sjuk och fick somna in i höstas.. Hon är oerhört saknad!

- Friskis och Svettis funkade. Ett tag. Jag får nog ge upp det där. Motion ute är nog mer min melodi.

- Överlag har jag mått som en bra! Som ni ser har större delen av mina mål uppfyllts och som ett plus i kanten har jag ju dessutom träffat en man. En man som jag verkligen trivs med och vill leva resten av mitt liv tillsammans med!

Ja, som sagt. Jag skulle vilja påstå att jag satte upp ganska realistiska mål. Att Jonna skulle bli sjuk kunde jag ju inte räkna med innan och att hålla henne igång fram till dess var det bästa jag kunde göra av situationen! Det där med Friskis och Svettis fick väl bli ett sista försök att inta gymet. Nu får jag släppa det och hitta nya sätt att hålla igång, sätt som passar mig och mitt liv! Nu återstår att fundera över vad jag vill med det här året. Det är ett svårare år att fundera över. Jag återkommer om det!

Hitta vilse

Julia fotade min jycke när vi var ute häromdagen. Lite sol hade inte skadat för ljusets skull. Men jag tycker allt det blev tjusigt ändå!

 

 

 

 

Visst är han den finaste?


Juldagen - bildversionen

 

bild stulen av Linda på de vackraste flickorna

 

 

Linda och Lambert

 

 

Någon (Adde?) hade gett Lambert tuttar i form av clementiner.. Julia var snäll och plockade ur dem ur tröjan.. Vad skulle barnen på jobbet sagt om Lambert kom tillbaka med tuttar?

 


Ja Adde

Jag ställde undan chokladen innan jag stängde in Kezo i köket!


Det finns mirakel

Linda är ju rätt bright ibland. "har du testat en annan USB-port i datorn?" Eh.. nej.

Jag kopplade ur sladden till det mobila bredbandet och vips! Där ville kameran leka med datorn på ett fint och harmoniskt sätt!

Jag har ju fotat rätt dåligt eftersom motivationen till fotande är relativt låg när bilderna ändå bara sitter kvar i kameran. Men lite bilder finns det för er att se. Jag börjar med besöket hos Maria i Norrtälje!

 

På centralstationen i Stockholm mötte oss ett gigantiskt pepparkakshus! Av riktig pepparkaksdeg! Maria ville testa och jag vill påstå att hon klär i pepparkaka!

 

 

 

Vi lagade god mat och drack gott vin

 

 

Maria ska av någon anledning åka tjejvasan. Här är hennes första träningspass med nyköpta skidor! Jag hoppas hon vågat sig utanför dörren sen jag var där =)


Nu är glada julen slut, slut, slut

Eller, är det redan dags att kasta granen ut, ut, ut? Nja.. jag ska nog krama ur julen lite till! Gårdagskvällen spenderades med finaste flickorna. Vi började med julklappsspel. Visade sig att vi satt tiden på 1 timme och 15 minuter istället för 15 minuter vilket ledde till att vi hetsade oss till döds i en evighet. Jag vann i alla fall de plåster med sagofigurer som jag hårt strävat efter under spelets gång! Så trägen vinner!

För att inte tappa hetsen helt valde vi sedan att spela lite spel. Pratmakarna blev det. En annan variant av Alias och Med andra ord. Jag och Linda gick segrande ur den matchen så kvällen var klart lyckad måste jag påstå! En kväll med ett glas vin, underbara vänner, choklad och lite spel blir ju sällan annat än lyckad! Dock blev vi trötta framåt kvällen så särskilt sent blev det inte. Är det ett tecken på ålderdom?

Nu lagar jag mat. Julia och jag traskade i två timmar i Tinnerö idag. Vi gick fel och hamnade på en åker. Djup snö har vi pulsat i med andra ord. I mängder! Julmaten gick vi alltså bort idag. Men det var grymt skönt att komma ut på en ordentlig promenad idag. Lite seg har man allt gått och blivit. Att vila bort tröttheten hjälper föga. Det gäller att hålla igång kroppen. Faktiskt.

Har du inte uppdaterat sidan du nu är på (min alltså) så gör det! Jag har fixat nytt utseende på bloggen nu och den är så tjusig att du bör se den!

Här sitter jag och dricker te

Blev ivägkörd från Adde idag. Plugg och åter plugg stod på schemat. Så eftersom jag planerar sämre än sämst begav jag mig till statoil för att inhandla lite choklad och andra nödvändigheter inför kvällen då mina fina tjejer kommer hit för en mysig kväll med sällskapsspel och choklad!

Gårdagen var bra. Ja, det hände att jag saknade min familj. Den sargade och ivägflyttade familjen som i år befann sig på fem olika destinationer i världen. Men jag har ju en egen liten familj nu. Jag, Adde och Kezo begav oss till Addes släkt och åt massvis med god mat, spelade julklappsspel (ja, det gick bra för mig även denna gång) och hade det trevligt.

Jag har spelat hem galet mycket te i år under julklappsspelens gång. Det är kul! Men jag måste ju använda allt te jag har också. Det är ju så gott! Så nu dricker jag te! Te ska bli mitt nya kaffe tror jag. Jag tror att kaffets uppiggande effekt bara är en illusion.

Får fortfarande inte in några bilder i datorn. Har konstaterat att det troligen är USB-kontakten i datorn som sagt adjö till världen. Så här kan ni få en annan!

 

som Maria Montazami skulle ha sagt: Mums!

God Jul!

Snart bär det av till julfirande! Jag har fått fina presenter av mannen i mitt liv och är själv julfin i röd klänning.

Hoppas ni alla får en fantastisk dag oavsett hur den spenderas!

KRAMAR!

Jag som läste igenom två gånger

I jakt på stavfel. Glömde visst rubriken i förra inlägget. Men men. I vilket fall är det DAN före dopparedagen idag och strax åker jag till jobbet och myser med ungarna!

Jag har inte:

- betalat räkningarna

- handlat färdigt julklapparna

- plockat ögonbrynen

- diskat

- tvättat

Jag rakade i alla fall benen igår! Hmm.. kanske att jag fixade en ny header till bloggen också som jag tycker blev hemskans bra.. Efter jul eller nyår eller så, får ni nog se den!

Don före dan före.. dopparedagen?

Bara jag som får lustiga assosiationer till namnet på dagen vi i alla andra situationer kallar julafton?

Snart är den här i alla fall. Den där dagen då vi tydligen ska doppa. Jag jobbar hela vägen in i kaklet och har alltså näst sista dagen idag. Sen är det långledighet på hela tre dagar innan det är dags att sätta sina fötter på jobbet igen. Bästa dagen för juafton rent ledighetsmässigt är onsdag. I år är det en fredag.

Jag är kvar i Linköping för första gången i år. Ska fira med Adde hos hans släkt. Nya släkter är alltid lite läskiga. Ingen har samma traditioner men alla tar sina traditioner som självklarheter. Det är ju traditioner liksom! I vilket fall är alla julklappar, utom en, inköpta. Ska bekläda dem med papper och snöre bara så är jag redo. Sen borde jag tvätta, städa, handla, plocka ögonbryn, raka benen och betala räkningar också. Men hey! Det är ju två dagar kvar!

 

årets julklänning!


Jag fick ont i ögonen

Röd bakgrund skrek i mina arma ögon. Nu blev den grå. Det känns bättre!

Idag gjorde jag förresten min första dag som heltidsarbetande på Gunhästens avdelning i Tokarp! Riktigt härligt kändes det och vi firade genom och en promenad med barnen och leka i världens största snöhög! Säga vad man vill om all snö men jösses vad roligt barnen har! Speciellt nu när det inte är sjukt kallt.

Snart är det jul igen

I helgen var jag hemhemma och firade jul med familjen. Handboll, vinterstudion och ja, det vanliga när man firar jul! Sen slängde vi in lite julklappar, julmat, glögg och pepparkakor också. För att vara lite wild and crazy sådär! Kvällen avslutades med sällskapsspel!

En mysig helg med familjen och många fina julklappar fick jag! Bland annat en ukkulele och pysselsaker som jag kanske ska fixa lite med nu.

Jag har också fixat lite med designen på bloggen så den är mer julig. Lite i alla fall. Med lite mer tid skulle det nog kunna bli bättre, men det får duga för denna jul! Ska fundera på nåt till nästa år sen. Tjusigt värre tycker jag allt det ska bli då!

Barn och vantar. En gåta.

Vantar! Man borde läsa minst ett års vantpåtagningskunskap när man läser till förskollärare. Det är ett mysterie att få dem att sitta. Men man kan tänka på vissa saker när de ska handlas.

-Vantar med långa skaft som dras över overall eller jacka är klart bäst!

- Ordentlig resår längst upp gör att de sitter kvar.

- Kontrollera att det inte är löst foder i som försvårar för tummen att hitta sin plats.

- Prova med jackan/overallen som barnet ska ha på förskolan så du vet att de sitter.

- Det är bra med kläder som barnet kan växa i. Men för långa ärmar på jacka/overall gör att handen inte sticker ut tillräckligt. Det försvårar för tummen att hamna rätt. Barnet blir handikappat och kan inte leka ordentligt.

- Vanten ska tåla viss väta. Stickade vantar är mysiga, men blöta händer fryser! och det viktigaste är ju faktiskt att de älskade ungarna håller sig varma!

 

En bra vantmodell!


Det kommer bli kiss

När man är sjukt kissnödig och har på sig termobyxor med skärp, byxor med skärp och dessutom inte vill gå in med snöblöta skor. Då kommer det nästan kiss i byxan. Så att ni vet.

 

superhjältar kissar nog aldrig på sig. Eller nästankissarpåsig..


...

Igår var en sån där dödens dag på jobbet. Efter lunch och framåt kände jag mig som världens sämsta pedagog och ungarna bara härjade fritt. Ibland vill jag säga upp mig och börja på Granngården istället igen. Gnälliga kunder är inget i jämförelse! Men jag vet ju att det snart kommer en sån där bra dag igen. Som gör det värt det!

Adde har satt upp en gran här hemma nu förresten! Den lyser så fint bredvid mig nu! Han är verkligen guld när jag kommer hem och bryter ihop litegrann efter den där dagen på jobbet. Nu kan julen snart få komma! Julklapparna är strax klara!

Agilityträning

Igår var det dags igen! Vi for till ridhuset för att träna! Vi var ett rätt litet men tappert gäng vilket gjorde att vi fick en ordentlig genomkörare.

Självständigt slalom, kontaktfält, jaakko och tunnelingångar. Bland annat. Vi får en del "nu förstår jag inte vad jag ska göra så jag skäller och blir arg" men när vi rett ut det hela landar vi på en klart godkänd nivå. Jag antar att det blir så. När man ska utveckla något till det bättre. Ett slalom utan stöd från mig blir såklart inte lika bra som ett slalom med stöd från mig när det är stöd han är van vid. Vi avslutade i alla fall med ett 8-pinnars slalom med mig en bit bakom och en Kezo som jobbar framåt genom hela. Inte så fort, men stadigt framåt!

Tunnlar har jag insett att han inte har ett självklart drag mot. Jag måste följa med alldeles för nära för att det ska bli tidseffektivt! Nu ska tunnlar bli roliga så de belönas och jag blir kalasglad när han tar dem utan att jag behöver med precis hela vägen fram.

Det är ju roligt när man hittar saker som behöver slipas på. När man hittar ställen att spara tid på. För att bli bättre. Samtidigt känner jag att det är lite tråkigt att reparera alla nybörjarfel vi (jag) lagt oss till med under vår färd fram i agilityns fantastiska värld. Tanken på en ny liten rackare lockar lite..

Julklappsspel

Igår var jag på julmiddag och julklappsspel med agilitygänget. Massa god mat blev det och jag gick ganska segrande ur spelet. Ett par knallorange tofflor, flera olika sorters te, en rosa diskborste a la rosa bandet och varma sockar landade i min väska när spelet var slut!En klart trevlig kväll blev det allt som allt!


Varje gång

Jag hör den här låten börjar jag typ grina. Så satans fin! Att se den när Petter ser den blir liksom extra fint..

 

Tycker du också att den är grym finns den på Spotify


Min dator gillar inte variation

När jag ska skriva titeln till ett nytt inlägg föreslår alltid datorn alla mina tidigare inläggs titlar. Ja, för varför hitta på ett nytt? Det funkade ju, det jag hade förut. Kanske skulle jag bara skriva "Hej dagboken" som på berts tid. Avsluta med "Tack och hej, leverpastej!"

För övrigt är det Lucia på måndag. Ska bli kul att se mina små odågor skrida (??) fram i skönsång! Dessvärre kan jag bara vara på ett ställe samtidigt så jagkan bara se 2 tredjedelar av barnen framträda. Det är tråkigt. Hoppas de tar fina kort på det andra stället så jag i alla fall får se hur fina de är!


 

Är det apropå lucia någon mer än jag som i yngre dagar sjöng: Lusse lelle, lusse lelle, älvan äter före jul!? Tur för älvan att den får äta nån gång om året liksom!


Tack å bock

Tack för fina kommentarer på blogg och i mailform. Det känns skönt att veta att ni finns. Ni är de bästaste!

Idag gjorde jag allt jag var tvungen att göra på jobbet. Tog inte med mig något hem alls. Avbokade en kvällsaktivitet till och sitter och läser fina bloggar, äter mat jag tagit mig tid att laga och myser lite med den finaste hunden som finns!

Jag säger typ förlåt

Det är flera saker som jag sagt att jag ska göra, men som jag inte gjort det senaste.

- Jag har tänkt åka hemhem flera gånger. Det finns vänner, bäbisar och valpar och mammor, pappor och systrar som borde besökas.

- Jag borde åkt till vänner utanför landet. I andra länder. Som en udde typ.

- Jag skulle på bokcirkelträff idag.

- Jag har vänner här i Linköping som inte fått sin beskärda del.

Det finns säkert ännu mer. Som hunden och sånt.


Idag när jag satt på bussen på väg hem från jobbet kände jag att orken bara rann av mig. Helt. Bara tanken på att göra något överhuvudtaget fick mig att bli gråtfärdig. Jag är för trött.

Jag ska ändra mina jobbförhållanden om en dryg vecka. Då kommer jag få en fast placering vilket jag hoppas gör att det känns mer stabilt på jobbet. Jag ska planera bättre och prioritera. Jag kan inte sitta med jobb jämt.

En mörk årstid gör det tuffare att vakna tidigt för det är mörkt mörkt mörkt. Mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag kommer hem. Men snart vänder det mot ljusare tider igen!

Jag SKA orka ha ett liv, det ska jag. Men jag vill ändå att ni ska veta att jag för tillfället inte har orken. Jag måste prioritera mig själv ett tag nu. Träffa vänner när jag känner mig pigg nog, för vännerna gör mig glad! Men jag kan inte boka upp mig på för mycket saker. Jag måste kunna säga nej när kroppen säger stopp.

Jag älskar er massor, det ska ni veta!

Studenterna har koll

Läste en artikel i tidningen StudentLiv om en undersökning som gjorts bland studenter (universitet/högskola). Det kontrollerades helt enkelt vad studenterna röstade på i valet som var nu i september.

Resultatet visade att hade studenterna fått rösta själva hade de Rödgröna fått egen majoritet och varken SD eller KD hade kommit över 4%-gränsen. Vilket drömresultat!

Jobbskadad

Ibland vaknar jag på natten med hjärtat i halsgropen för att barnen är borta. Som jag jobbar med. Det är helt galet. Jag går upp och letar efter dom. Inatt var det till och med så illa att jag konstaterade att barnen ju faktiskt var där i sovrummet men att de inte var mitt jobb förrän klockan 8.15 så jag kunde somna om. Hallå?? Jag såg alltså barnen leka i mitt sovrum!

Ringrosten trotsar vi

Ikväll har vi tränat agility i ridhuset igen. Det var länge sen sist på grund av sjukdom och dåligt väder. Men nu var vi på plats igen!

En dubbelbox med bara hinder körde vi först. Han lyssnade fint och tog svängorna som jag ville. Jaakkosvängen tog vi ett par gånger och det var svårt och blev fel i början. Mot slutet gjorde vi den igen och den här gången gick det mycket bättre!

På övningen med kontaktfält gick han fint! Tog kontaktfälten ruskigt bra idag! Ett par bakombyten gjorde vi också och där är han verkligen helt fantastiskt mycket bättre nu för tiden än när han var yngre. Lätt att glömma sånt, men jösses vad det hänt saker sen vi var små. Jag och Kezo.

Slalomet körde vi på 12 pinnar idag. Jag sprang före och försökte vara tyst så han skulle jobba själv utan att bryta fast jag låg framför. Det gick också väldigt bra! Nästa mål är ju att han ska ta det före mig. Det kommer bli svårare!

Överlag kändes det väldigt bra idag trots att vi haft ett uppehåll. Han lyssnade fint och kändes fokuserad trots att han var sjukt peppad. Farten måste vi jobba på. Som alltid. Men han hade ett bra driv framåt!

Dyngkåt och hur helig som helst

Ja, boken alltså. Av Mia Skäringer

Jag har läst den. Lite nu och lite då. Det har tagit tid, men den är ju indelad i krönikor och blogginlägg så det går fint att göra så. Ibland var jag tvungen för jag orkade inte läsa allt på en gång. Jag som trodde jag skulle skratta så jag grät blev en aning förvånad till en början. Det är tungt som fan. Skrivet på ett bra och kort språk och skrattet kommer ibland men det är definitivt inte bara roligt. Det är tunga ämnen och inte alls mycket glatt och tjo och tjim. Jag som följt Mia och Klara rätt friskt fick se en helt annan sida av Mia. En tyngre och mer svårmodig.

Men den ÄR bra! Den BÖR läsas! Men förvänta dig inte att få andnöd i skrattattacker hela tiden. För det får man inte. Man kan till och med få tårar i ögonen ibland.


Jag skulle kunna visa en tomte

Jag har julpyntat lite idag. Inte så mycket men lite. Jag orkade inte stryka dukarna så de kunde se bättre ut. Men man kan inte vara perfekt. Jag är rätt långt ifrån. Nu dricker jag glögg och äter pepparkakor för att förstärka julkänslan.

Den har hållt sig borta i år. Julkänslan. Därför körde jag och ungarna igång en julskiva på jobbet igår och målade tomtar och julgranar. När vi fick myror i benen dansade vi ringdans till Hej tomtegubbar! Har jag sagt att jag älskar mitt jobb och mina ungar?

Det som är dumt är att min kamera inte vill samspela med min dator. Kanske gick något sönder när jag och Kezo var ute och fotade i snön när det var sjukt kallt förra helgen. Kanske är min dator trött på livet. I vilket fall ska jag testa med minneskortsläsare när jag får tag på en sådan. Så länge får ni klara er utan bilder på mitt fantastiska julpynt. Troligen kan ni hitta andra nästan lika fina bilder på i stort sett vilken annan blogg som helst om livet i stort. Så spana runt om ni är sugna på tomtar och ostrukna juldukar!

En kort fundering med tillhörande fråga

Hello Kitty. Ett fenomen som ALLA barn som är flickor bär i klädform. Mössor framförallt men även strumpor, tröjor och ja, gud vet vad.

Ni som har barn. Barn som bär Hello Kitty. Är det för att barnen tjatar hål i öronen på er eller är det för att ni tycker det är fint? Själv vill jag skjuta Kitty. Inte så hon dör, men ett skott i foten i alla fall. Låta henne känna lite smärta. Lämna barnen ifred. Återskapa någon form av klädvariation!

 

Nej tack!


Gött att man är trött och kan stava

Veckarklockan stavas ju typ så.. Fast med ä på väl vald plats.

Apropå inget alls måste jag berätta om busshållplatserna i Tokarp och varför jag känner mig hemma där jag går av.

Man närmar sig Tokarp och har därmed passerat Kärna. Alltihop är väl typ Malmslätt men jag fattar knappt var gränsen går. Förutom att man så fort Tokarp infinner sig heter i princip alla gator något fåraktigt. Bokstavligt talat.

Först kommer Fårsaxvägen, sen Fårbacksvägen, Fårullsvägen, Fårhjordsvägen och vips, hållplatsen jag avstiger från min placering i bussen. Den heter VINKÄNNAREN! Ni förstår att jag känner mig hemma? Att jag direkt visste att här, här ska jag gå av! Här är min hållpplats! Det är som att de tänkt på mig. Får, får, får? Ja, de fyra första hållplatserna får får. Men får Ida får? Nej, Ida får inte får. Ida får vin!

Tack och bock!

När veckarklockan ringer 05.30

Då leker inte livet. När det dessutom är -16 grader ute blir man trött. Idag får bussarna gärna gå som de ska. Det var KALLT att vänta på en försenad buss i Gamla Linköping igår vill jag lova. Igår var det ridlektion på ridskolan igen. Dressyr på böjda spår och gångartsbyten var vad vi övade på. Det gick fint med ny häst och allt. Ett skimmelsto med lite temperament. Det var grymt roligt och jag vill ju faktiskt fortsätta rida i vår. Pengar till ridlektioner och en ridhjälm önskas av tomten i år!

RSS 2.0