Välkommen Lycka!

För ca en vecka sedan föddes Lycka hemma hos mamma och Ted. Lectra har blivit mamma för andra gången och här är den lilla godingen!

 

Det borde vara föbjudet med bruna tråkiga föl, men mamma har fortfarande en viss förhoppning om att hon kan bli brunskimmel då hon tydligen har vita stickelhår på benen. Söt är hon ju i alla fall!

 

 

 

Världens bästa mamma Lectra som är den näst bästa häst jag känner!

 

 

Qaprilli är den bästa häst jag känner! Bor också hos mamma och Ted och får gärna flytta hem till mig. Han är bara 173 cm i mankhöjd. Borde väl få plats?



Jag har varit på bröllop

Min farbror har gift sig och det var mycket fint. Utomhus i regn och åska, men kärleken besegrar väl allt?

Alla kusiner var där och dansgolvet på festen intogs av klanen Barrefors som röjde i princip hela natten lång! Kul var det! Jag hinner inte med mer men jag avslutar detta inlägg med ett citat.

På frågan om hur man bestämmer sig för vem man ska gifta sig med svarar Emil 10 år så här:

"Du måste hitta någon som tycker om samma saker. Om du till exempel tycker om sport, ska hon tycka om att du tycker om sport, och förse dig med chips och dip under tiden." (Emil 10 år)

As simple as that!

Igår var en sån där bra dag

Möte med rektorn på förskolan jag ska börja jobba på. Känner mig vuxen och det är lite skrämmande. Betalda semesterdagar, pengar för träning, möten och jobbmail. Ja, allt detta har jag ju haft när jag var anställd på Granngården. Men det var längesedan och känns sjukt avlägset! Den 14 juni börjar jag jobba! Nu är jag Linköpingsbo på riktigt!

Planerna för kvällen var sedan grill. Vädret höll inte med och regnade. Istället handlade jag och Maria precis under kundklubbskvällen då varenda människa i hela Ryd bara MÅSTE ha två stora chokladkakor för 20 kr! Kön hade ingen ände.

Hemma hos mig igen lagade vi mat och åt den tillsammans. En öl slank ner och vi hade trevligt. Ett sms från Alexandra och vips var vi tre som åt bullar, drack te och tittade på alla värdelösa bidrag på eurovsion.

Eftersom min karaktär vissa dagar är sämre än sämst gjorde vi popcorn och fullkomlig tryckte i oss. Snabbast är bäst tänkte jag. Jag äter inte ens popcorn egentligen.

Idag ska vi till campushallen! Bort med överflödet!




Jag tänkte göra fisksoppa ikväll. På riktigt äter man fisk, nyfångad och klar så här. Men inte alla dagar man åker iväg med Linnea och fiskar. Så idag blir det nog Hemköp och tillagande hemma.


Tager du mig, så tager jag dig

Bröllopshysteri big time råder just nu i detta land. Kronprinsessan skall äkta sin man av folket. Daniel. Kul för dom att Mr Kung sa ja. Kul för Mr Kung att känna sig som han lever för jättelänge sen och fortfarande får gifta bort sin dotter. Typ.

Men nu ska jag inte snöa in i det. Då snöar jag bara bort mig själv. Men helt ärligt, hur kul är det att behöva gifta sig offentligt? Det är som Kär och galen med Lotta Engberg fast större och med ett något större mediaspan. Viktoria ska skrida fram i en klänning hon säkert inte valt själv, i fula långa ärmar, inför människor hon inte känner som viftar med flaggor och i sitt stilla sinne undrar. Varför viftar jag med en flagga?

Om jag någon gång gifter mig (och det vill jag gärna göra någon gång) vill jag göra det i en klänning jag valt själv, med en man min pappa inte behövt godkänna (men hemskt gärna får tycka om) och inför släkt och vänner jag tycker om och som aldrig under hela dagen/kvällen i sitt inre undrar: Vad gör jag här?

Vi ska inte gå in på kyrkbröllop. Jag tror ni anar var jag står där. Men det är inte det viktiga. Det viktiga är att man får välja själv: var, när, med vem, hur och om man alls vill. Helst ska man ju vara rätt överens med part nummer två också. Helst.


Borde jag klippa ner pälsmonstret?

Pratade med Anna igår. Hon hade klippt sin Bellman. En Kezo fast mindre. Jag gjorde ju det med Kezo också för ett par år sedan och det var ju rätt smidigt. Dock är han ju finare med massa päls. Men han mår så dåligt av värmen i år.. Hmm.. hur ska jag göra?

 

En nedklippt Kezo fotad av Memo


Ja, det är våren!

Ja, det är våren, som har kommit tillbaka igen!

 

Nästan sommar snart. Jag vill bada! Eller i alla fall vill hundarna det!

 

 


Jobb och sånt

Idag har jag jobbat i Tranås. En annan avdelning än den jag brukar vara på men det gick rätt bra ändå tycker jag. Femåringar är mycket mer av allt men de är härliga de också! Som tur är fick jag dessutom en halvtimme med "mina" småttingar också innan jag var tvungen att gå till tåget. Galet härligt att träffa dom och dom var riktigt glada att se mig också! Vilket fantastiskt jobb man har ändå!

Imorn fick jag några timmar också på samma avdelning som idag. Kunde inte tacka nej fast jag borde plugga men det ska nog hinnas med på något sätt. Känns dumt att jag ska bort i helgen. Den skulle behövas till plugg. Men en farbror som ska gifta sig måste väl prioriteras på något sätt han också!

Bilder från festen

Jag har lånat (stulit?) bilder av Malin och Linda från festen. Tack söta!

 

Kvällens jag

 

 

Han som gör mig glad

 

 

Dock ser jag skeptisk ut här? Men jag är glad!

 

 

Ännu en människa som gör mig glad!

 

 

Man måste bråka lite med sin lillebror

 

 

Älskade flickor

 

 

Som sagt

 

 

 

Hey!!

 

 

Gyckel a la FOUL2008!

 

 

Anja och Johan

 

 

När man gycklat måste man få vin!

 

 

Glada flickor!

 

Tack alla underbara som gjorde vår kväll till en galet bra kväll!

 


Examensfest!

Snart kommer Anja, Maria och Julia hit. Vi ska frakta bort saker till Solhagagården där vi ikväll ska fira att vi snart blir kärringar. Färdigutbildade och klara att kasta oss ut i vuxenvärlden. Vädret är på vår sida och jag har en bra känsla i kroppen. Det här blir bra! Nu när jag dessutom har ett jobb är det ju en ännu större anledning att fira!

 

vi smygstartade firandet på hg i onsdags. Ikväll kör vi!


Att bli vuxen består i farväl

Jag dedikerar vissa av mina inlägg till människor jag håller kära ibland. Så tänker jag göra nu.

Idag har jag insett att jag inom en ganska snar framtid måste säga hej då till Maria som då flyttar till Stockholm för att jobba. Såklart inte hej då för alltid på något sätt. Men hej då till att bo nära. Hej då till att gå promenader om dagarna. Hej då till att ta en öl tillsammans på hg sådär spontant när vi känner för det. Hej då till att dricka te och fundera över på vilket sätt vår kategorisering som emotionella och fysiska personer påverkar våra relationer.

Tack för att du finns älskade Maria och tack för att du lyssnar när jag är nojjig. Tack för att du anförtror dig till mig, när du är nojjig. Jag kommer sakna dig.


Ida "Förskollärare" Cronebäck

Jajajaja! Jag fick jobbet! Idag ringde rekorn och frågade om jag fortfarande var intresserad av tjänsten. Lätt att jag var! Jag har ett jobb! Så sjukt glad och lättad. Jag har inte ens slutat plugga än och jobb är fixat. Lättnad.

Nu måste jag ta tag i saker som boende och sånt. Men det fixar sig alltid. Jobbet är ju inte långt från Ryd så har ju ingen tokpanik att lämna korridoren. Har tid att bestämma mig för var och hur jag vill bo.

Tack för all peppning mina kära och tack för alla som redan nu borde lessnat på mitt tjat. Jag ska landa. Typ imorn kanske.

Det här med dop

Var hemma hos ett par kompisar i helgen som i augusti ska få sitt första barn. En stor förändring i livet och jag är verkligen glad för deras skull!

Efter lite allmänt barnsnack kom vi in på det här med dop. Den blivande mamman var för och den blivande pappan var emot. Jag gissar på att hon kommer få sin vilja igenom i denna frågan. Men varför dop? De är inte kristna och går inte i kyrkan. Så vilka för- och nackdelar har det här med dop? Nedanstående uppdelning är min egen och punkterna kan alltså hamna omvänt av någon annan.

Fördelar:

- Nära och kära samlas och umgås

- Barnet får presenter

Nackdelar:

- Barnet har ofta en skitful klänning

- Barnet välkomnas till Gud och hela hans församling

- Barnet får inte själv välja huruvida det ska bli döpt och medlem i svenska kyrkan eller inte

- Nära och kära känner press att köpa dyra och speciellt utvalda presenter för att vara de bästa gästerna på tillställningen

Som ni ser är jag inget big fan av dop. Självklart är jag påverad av min egen uppväxt och mina föräldrars inställning till det hela, men jag har ändå väldigt svårt att se varför? Är du kristen? ja, men självklart är det ett naturligt steg att ta. Men jag känner många som inte är det och som ändå väljer att döpa sina barn för att det är fint, mysigt och en tradition. Varför inte bara ordna en namnfest om man vill samla släkten och fira nytillskottet i familjen? Varför döpa barnet i faderns, sonens och den helige andens namn om man själv inte tror på det?

Vilka tankar har du om dop?

Jaha

Satte klockan på sju. Var trött men upp skuttade jag och rastade hundar och gjorde mig iordning. För att upptäcka att intervjun var en timme senare än jag trodde. Bra jag kollade i tid, men ändå. Nu har jag ju en timme extra att bränna.

Fick lite bilder av pappa från grebbestad, som förvisso jag fotat. Var sjukt många, men bara några ramlade in här igår. Ni kan ju få se nån av dom =)

 

farfar fick en tårta

 

 

Han blev kalasglad!

 

 

Vi sjöng för farfar. Niklas vinkar till kameran.

 


Då var det vardag igen

Igår kom jag hem från Grebbestad. Eller, mellanlandade ju faktiskt i Falköping i lördags och åkte därifrån till Linköping igår morse. Jätteskönt att komma hem men har haft sjukt trevligt borta!

En härlig helg med släkten som vanligt! Jag har målat fönster, slängt massa skräp på tippen hos Rogge, spelat maffia, ätit massa god mat, spelat fotboll, brännboll och skrattat massor. Berättar jag mer ingående än så somnar ni innan jag kommer till fredagen så jag stannar där. Kan dock bara nämna att fotbollens två snyggaste tacklingar stod jag för! Den första blev jag utsatt för av en liten kille på typ 9 år. Sedan hämnades jag genom att tackla hans lika gamla kompis så att han tokstupade. Det ledde till mål och vinst för vårt lag, så lätt värt!

Igår skrev jag färdigt min artikel och tog igen förlorad tid med Adde. Bestäm själva vad ni tror var bäst..

Nu ska jag strax iväg på skolsaker som förhoppningsvis blir riktigt bra! Kvällen ska ägnas åt att förbereda för intervju imorgon. Nervös börjar jag bli!

Ha en fantastisk dag kära vänner!

Knullträdet.se

Som ni ser uppe i hörnet är jag ambassadör för knullträdet.se

Detta är inte för att jag vill att ni ska knulla mer. Nej. Jag vill att ni ska skydda er mer. Detta för att jag är sjukt rädd om er och inte vill att ni ska smittas av något knasigt.

Gå in och gör testet för att se hur många ni egentligen delat baciller med under era resor i sänghalmen. Det är en kul grej, men skadar inte att få upp ögonen lite för det här med kondom. Så jäkla trist är det inte och så lätt värt det!


Idag åker jag!

Snart rullar 3:ans buss förbi huset. Snabbt som vinden hoppar jag och Jonna (Kezo ska vara hos underbara Maria) på den med vår jätteväska full med nödvändiga saker och åker ner till resecentrum. Hämtar där ut våra biljetter och skuttar smidiga, fortfarande med jätteväskan, som gaseller upp på x2000 mot Nässjö.

I Nässjö blir vi sittande en stund i väntan på tåg nr 2. Det fabulösa regionaltåget som färdar oss hela vägen rätt in i den pittoreska lilla staden Falköping där min syster väntar med bullar och saft som hon lagat alldeles själv. Troligt. Eller ja, klart hon är där och det ska bli grymt!

 

tjejen jag kallar syster



Ikväll eller imorgon susar vi sedan vidare på de små söta vägarna rätt ut i skogen. Ni som känner mig vet att i skogen bor min mamma. Hon är rätt grym bara hon, men förutom att lämna av Jonna där ska vi också hälsa på vår lillebror som igår intog landet igen efter ett år i USA där han studerat sig vis och klok. Awesome!

 

stället jag kallar skog

 

 

killen jag kallar bror



Men vad tusan, tänker ni nu. Grebbestad eller vad? Jaja, låt mig prata klart! Imorgon slänger vi in jätteväskan i Gunbritts bil som vi fått låna och dundrar vidare mot hela tjocka släkten i Grebbestad! Själva målet med resan. Den årliga träffen där Barreforsklanen (Ja, en gång om året blir jag Barreforsare igen) tävlar om vem som hörs mest och syns mest.

Jaja, men vad tusan! Grebbestad fick ni ju bilder på igår. Typ.

På söndag återvänder jag. Ska bli skönt att komma iväg en helg!

Puss på er!

Lås in mig någon

Häromdagen beställde jag en till klocka. Samma som innan, fast orange. Snygg förvisso. Kommer bli grym med lite solbränna. Men pengar har jag ju bränt rätt friskt den här månaden. Duktigt.

Sen bara sådär råkade jag inse att jag är i akut behov av snygga skor till vår examensfest den 21 maj. Råkade hitta dessa på Ellos och var fast. Så nu ligger en order på dom också. Hade förvisso en rabattkod där så blev knappt 400 med frakt. Men ändå. Duktigt.

Ni förstår väl att jag inte hade nåt val?

 


Jag är bra, men jag är också dålig

Dagens duktiga besudlas av dagens oduktiga så kunde inte ha det som rubrik idag.

Jag har sprunigt femman idag. Gick bra första 3 km. Sen blev det sjukt segt. Gick ca 500 meter för både jag och hundarna  pallade bara inte. Sista kilometern sprang jag intervaller. Det är ju faktiskt en lite bra omväxling till att bara nöta på. Pressa kroppen att springa lite snabbare. Landade till slut på 35 minuter på de 5 kilometrarna så måste haft ett rätt hyffsat tempo ändå med tanke på att jag gick en bit.

Nästa gång kanske jag ska ta 2,5 km och köra intervaller genom hela. Det vore rätt skönt faktiskt.

Nu sitter jag hemma och inser att jag måste lämna mitt hem för att kunna plugga. Men jag orkar inte lämna hemmet. Summan av detta blir att jag sitter och bloggar, msnar och slöar. Jag pluggar alltså inte alls. Om inte öppnande av dokument räknas som plugg?

Eftersom jag imorgon ger mig av till Falköping för att sedan på torsdag dra till Grebbestad och släktträff som varar hela helgen borde jag verkligen skriva mer idag. Fick mycket gjort igår, men klart är det ju inte än. Arbetet ska in på måndag och det vore skönt att inte behöva sitta söndag natt. Men fortsätter jag så här är det precis det som kommer hända. Giv mig styrka!

Pepp som tusan för Grebbestad är jag i alla fall!

 

fotboll a la Barreforsklanen midsommar 2009

 

 

trångt som tusan a la Barreforsklanen midsommar 2009

 

 

Fint a la Grebbestad


5 km - 30 minuter

Rätt nöjd med dagens bedrifter i spåret. Till och med Kezo sprang på idag!

 

en kropp som denna behöver underhållas..


En bättre dag

Idag känns livet som vanligt igen. Hade nog bara en dålig dag igår, med eller utan inblandning av hormoner. Det är ju smidigt att kunna skylla på PMS så jag gör det! När man har chansen, varför avstå?

Hade en lugn slömorgon vid teven med Adde och hundarna idag. Ett bra sätt att starta en dag på. Nu är det alltså dags att sätta fart med dagens bestyr. Plugg med Julia i Key och förhoppningsvis en fika på stan med Malin under dagen. Hon är ju kvar i stan och det måste utnyttjas.

Prio ett idag och imorgon är att skriva färdigt ett första utkast till artikeln om regnbågsfamiljer. Ja, det verkar som att det är där fokus kommer hamna. Det fanns så många olika typer av familjer och risken fanns att arbetet skulle bli spretigt om jag inte valde en. Alltså blir det regnbågsfamiljer jag fokuserar på.

På återseende mina kära vänner!

Mycket att göra, men lite motivation

Idag borde jag:

- tvätta
- städa
- plugga
- springa

Jag tvättar för tillfället. Men resten känns inte direkt lockande fast jag verkligen borde.

Vissa dagar känns det bara som att soffan är det bästa stället att vara på. Inget annat direkt lockar. Fast man vet att kastar man sig bara ut i spåret är det skönt. Sätter man bara igång att skriva kommer man igång. Börjar man väl städa känns det sjukt skönt när det är klart. Istället funderar man över om man ska bryta chokladförbudet och bara vara onyttig för en dag.

Jag tror jag ska ha mens. Vet inte hur jag annars ska förklara min negativa inställning? Jag har det ju grymt bra!

Kvällsfunderingar

Har precis vinkat av Malin, Julia och Maria för kvällen. Det blev en lugn snackkväll med söta flickor. Söta flickor kan man faktiskt inte få för mycket av. Just mina söta flickor är ju dessutom grymt bra.

Imorgon är det dags för 30-årssittning för Fröken på Kårallen. Finsittning var länge sen jag var på och ska bli roligt att göra sig lite vacker (mer vacker än vanligt) och ha kul med Malin och folket. Folket är en samling människor de också. Folk är bra.

Nej, det här blir bara flum. Kände en stund att jag kunde prestera text ikväll, men det gick visst inte. Någon dag framöver ska jag nog ta tag i någon bättre text. Ha förtröstan mina vänner!

Min nya klocka

Idag fick jag ett litet paket på posten. Det var en ny klocka jag beställde förra veckan från bellme.se. Ett erbjudande som var för bra för mig att stå emot. För 300 pix fick jag denna:


Klocka: Chalk Dynamite White

I like it a lot! Tänkte först köpa en i skrällfärg. Men så kom jag fram till att vårens kläder skräller rätt bra som det är och då matchar ju vitt med allt. Nu ska jag bara bli lite brun också så blir jag rätt nice i vår ska ni se!

Dagens duktiga

Egentligen är det här en kass rubrik. För den betyder att alla dagar jag inte har den så gör jag inget duktigt. Jag gör ju duktiga saker varje dag va? Men i alla fall. Jag har den ändå. Den brukar oftast betyda nån form av fysisk aktivitet. Så även denna dag.

Jag är nyss hemkommen från 5 km i spåret. Det kändes rätt skönt idag i det fina vädret. Men en sak är jobbigt. Kezo är sjukt långsam så måste liksom släpa honom runt för att få lite tempo på springandet. Det gör det hela mycket jobbigare. Hur ofta har man en tävlingshund som inte kan springa?? På tävling är det ju galopp och det är ju skillnad. Men ändå! Jag kan ju inte lämna honom hemma varje gång heller? Sjukt otidseffektivt. Tips?


Gött mos

De flesta av er har säkert fått höra det hundraelva gånger redan, men måste ju skriva det här också ändå!

Igår ringde de från ett jobb som förskollärare jag sökt här i Linköping och ville ha mig på intervju! Känns ruggigt bra att det börjar hända saker nu! Även om intervju inte måste betyda jobb så betyder det i alla fall att jag har ett CV och personligt brev som inte är helt åt skogen. Nu ska jag börja nojja över klädval och sånt också. Det gillar vi!

Full fart-vecka!

Jösses vad saker som ramlar in i min kalender helt plötsligt.

Idag - tacksittning på [hg]

Torsdag - Ölstopet, Blå havet

Fredag - tydligen [hg] igen

Lördag - Fröken Björn har 30-årssittning på Kårallen

Jaha, nu kör vi! Full fart! (sorry Karin men det var det enda rätta)

Det är sista terminen var det någon som sa!



3 vackra flickor i en ring

 

 

 

sen spårade kvällen ur enligt bilderna. haha


Dagens duktiga

5 km i spåret idag. Vädret inspirerade mig nog lite. Stört skönt ute idag! Var nära dock att ge upp för tidigt då benen inte riktigt kände för att bära mig mot slutet men Adde tillät mig inte att stanna utan släpade runt mig till slutet. Så här i efterhand är jag tacksam =) Man vill ju inte vara svag som människa.

Nu ska jag skutta in i duschen och sen blir det nog en filt ute i gräset för lite läsande. En sån här dag är det olagligt att vara inne för mycket. Helt klart.

Ett stycke valborgsfirande avklarat

Vi grillade. Det regnade. Vi gick in och åt. Vi drack öl. Vi drack vin. Vi drack fulvin. Vi lyssnade på musik. Vi skrattade. Vi dansade. Vi hade roligt. Vi var snygga.

Tack för en trevlig kväll älskade vänner!

Linda fotade. Jag ska blinka med ett öga eller två och se om jag kan få ett par bilder. Känns egentligen ovärt att beskriva en sån kväll helt utan bilder. Mitt kamerabatteri och jag är inte bästisar i dagsläget. Ska åtgärdas. Egentligen borde jag införskaffa en mer användarvänlig kamera för festverksamhet. En mindre och smidigare. Det får bli ett sommarjobbslönsprojekt kanske.

Nu ska jag göra nåt. Eller bara slöa.. Ja, men typ så.

RSS 2.0