Dagens duktiga

- Handlat åt sjuk teknolog

- Avmaskat hund

- Fyllt i ansökan till A-kassa

- Gjort aktivt pensionsval till pensionen jag jobbar ihop.

Jag hamrar och spikar, jag bygger en bil

Jag är typ världens sämsta på att blogga nu för tiden. Valet är över och i övrigt verkar jag för tillfället inte ha något liv utöver jobbet. Det slukar verkligen all min energi just nu. Delvis är det nog för att jag ännu inte vant mig. Det är en omställning. Det är också mycket att lära sig. Varje dag. Hög ljudnivå och högt tempo med så många barn.

Jag har dock fått veta att jag om allt går som det är tänkt får ett vikariat efter jul som gör att jag får vara på en och samma avdelning hela tiden. En avdelning jag trivs bra på dessutom. En klart positiv omställning till mina tre avdelningar nu.

Förskolläraryrket är det rätta för mig, som det ser ut nu. Vilken härlig utmaning det är! Varje dag, hela tiden!

Det finns nog inte så mycket att säga

SD i riksdagen. Alliansen som största minoritet och platt fall för sossarna. Miljöpartiet ökade, det var kul. Det var nog också det enda som var kul med det här valet.

Fortsatt katastrofal skolpolitik, fortsatt ökade klyftor och (om inte miljöpartiet kommer in för att förhindra SD som vågmästare) en miljöpolitik som går mer bakåt än framåt. Hur ska det här sluta??

Svenska folket har röstat. Men det värsta är faktiskt ändå att en så stor del av svenska folket valde att låta bli. Det kom inte som en chock att SD var på ingång. Att sitta på sin bakdel och se det hända, utan att ha gjort ett skit för att förhindra det. Det skrämmer skiten ur mig. Är vi för bortskämda? Tänker att det händer inte här, i Sverigen. Tydligen så gjorde det ju det.

Nu är det röstat!

Dagen började med ett agilitypass och promenad i skogen med Hedvig och hennes hundar. Kändes skönt att sätta fart igen!

Ja, nu har vi gått och röstat i valet 2010. Jag firar med kladdkaka som min älskade teknologstudent gjorde igår. Nu blir det valvaka resten av dagen framför teven. Förhoppningsvis blir det till att fira en rödgrön seger!

Han kan ju hjälpa till med datorn i alla fall. Om han hinner.

Det går Hollywoodfruar, New York fruar, Skånefruar (what???) och jag vet inte vad på televisionen just nu. Man ska tydligen vara en fru till någon rik knös för att räknas just nu. Jag menar, hey, vem vill inte vara det?

En annan grej man annars skulle kunna satsa på är teknologstudentflickvänner. Det finns likheter. Hollywoodfruarnas män är sällan hemma. De är ute och tjänar pengar. Teknologstudenten tjänar inga som helst pengar, men han är inte hemma. Så typ samma är det ju. Han sitter och labbar, pluggar, skriver tenta eller nåt annat kul för att just du ska få känna dig sådär hipp som Anna Anka.

Du får sitta själv hemma och vardagslyxa. Kanske hänga upp ett par tofsar i lägenheten i likhet med Maria Montazami. Fundera över hur stor bubbelpool du ska skaffa sen. När han pluggat klart (om typ hundra år?) och kommer håva in de där pengarna han lockade med när ni träffades.

Jag har för tillfället en soffa och en TV i mitt vardagsrum. Nästan lyxigt. Man kan sätta igång filmandet vilken dag som helst. Ska bara köpa ett par tofsar.


Det är ju snart vinter

Jag klickade hem dessa igår.

 

www.hm.se
Röstar du på söndag eller i förväg?

En snabb fundering innan det är dags att cykla till jobbet.

Jag tycker mig se att sjukt många väljer att förtidsrösta i år. Varför? Okej om du inte är i landet eller på annat sätt bortrest men i övrigt förstår jag inte riktigt grejen med att inte gå på söndag? Det är ju lite av en folkfest att klä sig lite fint och gå till vallokalen för att rösta på söndag. Åka hem och bänka sig vid TV:n för kvällen för att följa utvecklingen, kanske till ett glas vin.

Vi får rösta var fjärde år. Är det inte lit speciellt ändå?

Sån där najs helg

Lugnt, skönt, mysigt. Det kan nog sammanfatta min helg. Precis så som jag ville ha den. Födelsedagsfika med flickorna har avverkats vilket var klockers. Gott fika på Steve´s och sedan ett stort glas rött på uteservering. I kombination med de bästa flickorna var det grymt trevligt!

Liten tripp till IKEA idag med Julia för att inhandla ännu mer saker var ett måste. I övrigt har helgen spenderats med Adde och hundarna. Mysigt och bra. Som det ska vara efter en tuff jobbvecka. Imorgon drar det igång igen. Jag är redo och utvilad!

 

 

 

 

 

 

Är de inte underbara?


Jag stannar upp och tänker

Jag tänker att han är den bästa. Det är han.


Göttigt!

Igår kom det två trevliga farbröder med en soffa till mig. Dessvärre inte bara sådär. Jag (än så länge mamma, men ska lösa det snarast) har betalat den. Sålde ju min förra innan jag flyttade in här så har stått utan några dagar. Såååå skönt med en soffa igen! Halvligger i divanen nu och surfar och tittar på TV. Som rubriken antyder. Göttigt!

Det är helt galet dyrt att flytta har jag kommit fram till. Speciellt när man flyttar från 20 till 60 kvadrat. Måste handla MASSA nytt! Vilket ju är roligt förvisso. Men som sagt. Dyrt.


Jag vet att jag är en dålig människa som inte lagt upp några kort än. Men det är fortfarande så långt ifrån färdigt att jag inte känner att det är nån idé. Så fort det är sebart kommer det. Så länge kan ni ju spana in min vackra skapelse!

 


Det är ingen vanlig dag!

Nej, det är min egen födelsedag, hurra, hurra, hurra! Eller typ. Firar man att man dundrar över till 27 år? Det känns sjukt gammalt, som min älskade mamma sa när hon ringde för att gratta. Man ba, eh, tack? Komplimang? Som barnen på jobbet idag:

-Fröken, du är tjock!

-Nej, det är jag väl inte?

-Jo, i alla fall där!! (pekar på mina bröst som jag alltid tyckt varit rätt små, men jaja, tack då! eller?)

Grattis till mig i alla fall. Gammal med tjocka tuttar! Hey!!

Om ni undrar var jag är

Vilket ni säkert inte gör. Men i alla fall. Jag packar upp. Handlar saker för hela lönen. Inser att jag ändå inte har något hemma. Äter mat sittandes på ett bord med dator och tallrik på en byrå. Ja, men typ så.

Men. Jag trivs. Det kommer bli bra. Det är större. Mer utrymme. Vi får plats. Hundarna och jag. Adde kan till och med få vara här och leka utan att vi slår ihjäl varann i trängsel. Så det så.

RSS 2.0