Mina hörlurar har kommit!

De är grymma!

 


Sista seminariedagen och sen är det påsk

Ja, idag mellan kl. 13-16 har vi uppsatseminarie i Norrköping. Sen är jag ledig till torsdag. Yey! Eftersom jag ligger i fas än så länge med pluggandet kan jag dessutom faktiskt vara helt ledig. Störtskönt!

Ska åka till mamma imornbitti. Sjukt tidigt bär det av. Klockan 6 går tåget från resecentrum. Men det var billigt och studentkontot jublar!

Tatueringen överlevde natten fint. Har redan fått små skorpor på den så den verkar läka väldigt fint. Smörja, smörja, inte pilla.

Igår påminde Sofi mig om att det var exakt ett år sedan vi var och såg Metallica på O2 i London. Vilken grym kväll det var! Tack för att just jag fick följa med min älskade!

 

the night was.. awesome!!


Bild på tatueringen

Nu är plasten borttagen och det såg såpass fint ut att jag tyckte jag kunde ta ett kort redan idag! Så här är den!

 

fin va?

 

Tatueraren tyckte jag valt ett coolt typsnitt och tyckte det var roligt att inte behöva göra en snirklig text som alla andra har..


Nu är jag tatuerad!

Gjorde bara lite ont och kittlade i ena skinkan ibland. Gick fort att bli klar också så nu är jag hemma igen med en snyggare nacke! Det blev jättebra verkligen och nu vill jag att det ska läka nu, nu, nu!!

Bild kommer så fort den ser tillräckligt okej ut för att fota.. Nu är den inplastad. Om jag får till att fota mig bakifrån?? Det löser sig. Självutlösaren ska väl vara bloggarens bästis?

Jobb och bokcirkel

Idag har jag jobbat på förskolan. Var jättekul att se barnen igen och blev ju ett kort uppbrott. Men nu dröjer det nog en stund innan jag återvänder. Ska hem över påsk. Kändes i alla fall skönt att känna att jag klarar av förskolearbetet när det är på riktigt också. Ida, snart färdig förskollärare!

Kvällen har spenderats hos Julia för bokcirkel med boken Patient 67. Det twistade slutet försökte redas ut och vi diskuterade språket, som vi gillade, och övriga handlingen. Bestämde också att vi ska träffas alla i nästa vecka och gå och se filmen tillsammans!

 

vi var alla överens om att det var en bra bok vi kan rekommendera andra att läsa!

 

Vi bestämde också att nästnästa bok som blev Andarnas hus, ska diskuteras över öl på Villervalla! Det blir trevligt! Men först en vanlig träff igenom om en dryg vecka för att diskutera Jag är femton och jag vill inte dö. Kul att vi är igång!


Dagens duktiga

- Har skrivit färdigt uppsatsen och mailat in den.

- Joggat en vända i rydsskogen med Hedvig.

- Gjort matlådor.

Ja, det är typ allt. Men mycket bra saker! Speciellt de två första!

Pluggdag på stan

Just nu sitter jag på Steves nere på stan med Anja och pluggar. Eller ja, men typ. Kaffe och mat har också intagits och nu har jag en bloggpaus. Men annars skriver jag för fullt. Har 5000 tecken kvar vilket känns överkomligt. Jag har ju inget val så då är det ju bara att kötta text!

Böcker som ska in i texten är Hem och förskola, Förskolan i politiken, Barndomspsykologiska fasetter, Att fånga lärandet, Förskola och skola och Omsrogsbegreppet i förskolan. Glädjen infinner sig i kroppen och lyckan är total. Att ett arbete som är så roligt kan ha litteratur med så tråkiga titlar är för mig en gåta. Men men. Nu ska här skrivas så tangentbordet glöder!

Min nya bloggidé

Jag hade skrivkramp när jag skrev uppsatsen förut idag och satt och funderade på annat. Denna bloggidé har jag tänkt på förut och nu tog jag tag i saken. Det kryllar av bloggare där ute. Som skriver om sina liv. En del av dem borde rent statistiskt vara singlar. varför inte utnyttja sin blogg och använda den som en kontaktannons?

För att samla singelbloggare som söker kärlek på samma ställe har jag skapat singelbloggare.wordpress.com

Vad tror ni? Kan det vara något?

Då var det lördag igen och jag satt inte och deppa

Allt är faktiskt inte meningslöst!

Jag har:

- slängt i massa tvätt i tvättmaskiner.

- dammsugit

- druckit kaffe

- diskat

- insett att dagen känns bra


Igår kväll var en sån där bra kväll. Pratade med älskade Malin på msn och styrde upp inför Dömd. Fick ordning på uppsatsen så att det känns lättare att dra igång skrivandet idag. Både sprang och gick promenad. Tog det lugnt och skönt och njöt av att inte behöva stressa i säng.

 

spika en inflyttningsfest Malin så kommer jag till Kalmar på stört!


Dömd 2010 - tema Japan

Jag och Malin ska jobba på Dömd i år. Döma darten och servera på sittningen. Vi är pepp och har klickat hem Japaninspirirerade saker på nätet. Jag har beställt ett par hörlurar och en tröja.

 

från maxfps.se

 

 

från www.hm.se




CSN har ju kommit och hörlurarna behöver jag och har tittat på rätt länge. Så nu fick det bli! Malin har beställt likadana hörlurar. Visst kommer vi bli fabulösa?

Egentligen behöver jag en ny mp3-spelare nu när jag snart får nya hörlurar. Min har jag haft i massa år och batteriet är inte riktigt min bästa vän längre. Ska nog kika på det på stan nån dag. Kostar ju inte så mycket nu för tiden så behöver inte bli helt barspkrapad.


Rösta på min bikini

Jag har "designat" en bikini på nelly.com och kan vinna en resa. Rösta vettja!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Helgpepp!

 

Inte för att jag ska festa, men ni som ska kan peppa upp till denna tycker jag! Jag blir glad som tusan av den!

 

Nästa vecka är det påsk! Jag ska nog åka hem tror jag. Ladda batterierna igen och träffa de underbara som befinner sig på den sidan sjön. Ska jag bli en av dom?


Idag har jag

- varit sista VFU-dagen på förskolan. Sorgligt, men redan fått två vikariatdagar så återvänder inom kort!

- Skrivit klart det sista inför seminariet imorgon.

- Skrivit ett personligt brev till ett nytt jobb att söka.

- Mailat om tre lägenheter i Hjo.

- Smidit planer med Malin inför Dömd.

- Tänkt tanken om att springa och hoppas genomföra den idag eller imorn.

Sista VFU-veckan är igång

Jag är tröttare än nånsin men det känns ändå väldigt sorgligt att det snart är över. Nu när man fungerar riktigt bra med barnen och de verkligen ser mig som ett naturligt inslag på förskolan är det dags för mig att återvända till plugget igen. Hoppas jag kan hoppa in och vikariera lite grann under våren!

Nu är det dags att ge sig av till Tranås!

Grattis Karin!

Idag fyller hon år, sötnosen! Igår firade vi! Tack för en mysig kväll Karin, Linnea, Emil och Ida.


Härlig helg!

Home sweet home. I like!
Hos pappa nu med syster. Sprang 3,5 km efter frukost. Bra sätt att starta dagen på helt klart! Kom nyss hem från en cykeltur till stan där jag gjorde lite ärenden. Med ganska kraftig motvind var det ett litet träningspass även det.
Förvisso klämde jag i mig en liten chokladbit när jag kom tillbaka från cykelturen och kvällen hos Karin ikväll kanske inte blir den nyttigaste. Men kanske får jag acceptera att jag inte är nåt hälsofreak i ätande. Bättre då att ändra på motionen. Det känns bra och jag tror jag kommer kunna fortsätta hålla igång framöver!
Bra känsla i kroppen..
hittade en gammal bild från avslutningssittningen när jag var nolla på lärarprogrammet.. spexigt att den fanns på pappas dator?

Nu drar jag hemåt för helgen!

Pappa ikväll med syster. Karin imorn för födelsedagsfirande! Karin fyller tant före mig. Det är skönt det!

 

packar ner de sista nödvändigheterna..


Jag tävlar om en bloggie!



Vore fett najs med en ny smidig kamera!

Fattig student som man är finns ju inte pengarna till att inhandla såna nymodigheter.. Dock vill ju alla se den vackra skapelsen jag på bild. En ekvation som inte går ihop alls. Sen är jag också bitter att tävlingsbilden inte är gjord i paint av Egoina her self =)

Veckans bra grejer

Bra vecka i stort..

- Haft eget ansvar på VFU och tagit över i princip alla mentorns arbetsuppgifter. Känns som jag kan det här ganska bra!

- Rört på mig mycket. Långa promenader och en joggingrunda.

- Börjat skrivandet på uppsatsen.

- Våren dunkar in så smått.

- Sökt 2 nya jobb.

- Börjat leta lägenhet.

Ja, det känns bra. Framtiden känns ljus, på nåt vis löser det sig med jobb och bostad!

Nu ska jag ut och springa!

Håll tummarna för att det flyter fint! All snö från imorse verkar ha smällt bort så ska nog inte vara nån större fara!

Måste köpa nya löparskor.. Men det är en jäkla djungel det där. En djungel där dyrast oftast är bäst. Synd för mig. Bra för andra kanske..


Bara jag som hetsäter under mens?

Jag har hestätit hela eftermiddagen. Choklad, godis, nötter, mat och nu hallonsorbet. Jag skyller allt på en vecka som stadigt och säkert dunkar in en gång i månaden och sätter all min vilja ur spel. Jag bara kapitulerar åt sockret och fettet.

 

att den är KRAV-märkt är ju bra.. men hjälper föga mitt midjemått..



En vecka varje månad är ganska mycket för att bli så onyttig. Nån som vet något som råder bot? Eller ja, förutom vilja av stål.

Nej, det är ingen vanlig dag

För det är Kezos födelsedag, hurra hurra hurra!

Tänk att det är 6 år sen den lille skiten såg världens ljus första gången. En liten korv var han då. Nu är han en ståtlig collie i sina bästa år!

 

Kezo som valp.. söt va?

 

 

6 år senare får han minsann plats i knät också!


Gårdagen i bilder

Förfesten var rolig och bra. En stund var det kul på [hg]. Men var inte direkt topp 10 bland utekvällar igår. Ryd står mig upp i halsen. Dags att flytta och kanske gå ut nere på stan nästa gång?

Men här är jag i alla fall. A la 80-tal. Julia körde på icke 80-tal, men hon är söt ändå!

 

 

 

 

 


Bra känsla över dagen!

Sitter och lyssnar på Lady Gagas Paparazzi och peppar för dagen. Solen skiner, det är vår!

Planer för dagen:

- Till stan med Julia och besöka bolaget för ett par öl.

- Plugga med Julia inför miniuppsatsen.

- Jogga en vända i det fina vädret med hundarna.

- Göra mig 80-talshipp för födelsedagsfest hos Maria.

- Dansa till 80-talsdisco på [hg] hela kvällen!

 

 

80-talspepp!


Idag är det vår och det firades med att jogga!

Ja, idag blev det faktiskt en liten joggingrunda på ca ½ timme. Det är en början och jag är nöjd! Skönt var det och ett mycket bättre sätt att träna ur hundsynpunkt än att gå på friskis. Hoppas vädret fortsätter våra sig så jag kan fortsätta!

 

nästa glädjeämne blir första grillen.. men det dröjer nog en liten stund till..


VFU igång igen

En dags avbrott, men nu är det dags igen! Klockan ringer kl 5 och pigg och kry kastar jag mig ut i verklighetet på nytt. Eller ja, kanske inte pigg, men relativt kry. VFU är ju kul. Jag vet att jag har 40 minuter av vila på tåget sen. Jag fixar de tidiga mornarna!

Jag har börjat prata med en person från förr. Man inser hur länge sen det var man först tänkte tanken att man började bli vuxen. Troligen hade man ju inte direkt rätt. Är jag vuxen nu? Blir man det nånsin? Vill man bli det fullt ut? Måste livet som student ta slut först? Skaffa ett jobb? Ja, det är det jag vill nu! Jobb och flytt!

 

I belong were you are, Anna. Tycker du inte?


Motivet då?

Ja, en del av er vet redan vad jag har för tankar. Allt är inte spikat med inom en hyffsat snar framtid hoppas jag att det står sapere aude i min nacke. Typsnitt och storlek hoppas jag få hjälp med på plats för det är jag inte helt hundra på än.

Vad betyder nu detta? Ja, det är latin. Det betyder "våga göra bruk av ditt eget förstånd utan någon annans ledning" eller enklare översatt "våga vara vis". Det känns jag och det känns bra!

Jag har velat göra en ny tatuering så länge nu. Det är dags och det ska bli kul och spännande! Hoppas det blir snyggt!

Litteraturseminarie imorgon

Måste skriva ett par sidor text. Det går fint när jag väl sätter igång säkert, men jag har ju redan varit igång sen fem imorse. Borde man inte få vila lite först då? Eftersom seminariet är i Norrköping och inte börjat förrän 13 får jag lite sovmorgon så kan sitta sent ikväll.

Vet ni vad jag ska göra mer i Norrköping? Jo, jag ska till en tatuerare och förhoppningsvis boka tid för en ny tatuering. Spännande! Motiv och placering känns bra. Äntligen har jag hittat något som känns rätt!

 

så här ser ju den jag har ut.. som jag haft sen jag var 18



Jag tränade i söndags förresten. 60 minuter skivstång. Det var skönt!

Internationella kvinnodagen

Puss på er alla starka flickor, kvinnor, kärringar, damer, fruntimmer, fruar, flickvänner, bästa vänner, prinsessor, nuckor och tjejer! Vi är fantastiska, visst är vi?

En speciell kram och puss till min mamma och mormor som är de bästa kvinnor jag vet! Älskar er!


En lördagkväll hemma

Det har varit en skön och lugn helg. Återhämtningen efter fyra veckors VFU med ständiga upptagna helger har varit välbehövlig! Nu orkar jag lätt med tre veckor VFU till!

 

vi har myst i helgen..

 

 

 

tänkt tanken att jag borde lära mig plinka på gitarren..

 

 

men konstaterat att jag inte har bråttom..

 

 

tänkt på framtiden och gjort klart min jobbansökan..


Det var kanske bättre förr, men nu är det roligare att köpa korv!

För vad sägs om att Pressbyrån byter namn lite varstans? Pressbyrån på Campus Valla heter numera: Korvbyrån
Grymt mycket roligare. Byrån för korvar får mig osökt att tänka andra tankar än varmkorvstankar. Livar upp! Nästan så jag ska börja äta korv igen. Bara för att!

Ett annat uppmärksammat namnbyte som skett är att Apoteket i Ryd numer heter.. wait for it... Kronans Droghandel!


Love it!


Ändrade planer och ny bokcirkel

Stackars Troll har blivit halt så det blir inget Örebro idag. Tråkigt. Men skönt för mig att få sova! Vaknade halv 8 dock, men bra mycket längre än fyra! Man får se det goda med det onda.

Glömde berätta förut att bok nr två för nästa bokcirkel är spikad. Patient 67 av Dennis Lehane. Boken som nu går som filmen Shutter Island.

 

Vill du också läsa boken och diskutera den över lite fika med oss om drygt två veckor? Haka på!


Agilitytävling i Örebro

Imorgon åker jag och Hedvig till Örebro och tävlar agility! Anledningen att jag skriver det i den här bloggen och inte hundarnas är för att ni ska veta varför jag inte svänger mina lurviga på SunTrip imorgon! Ni som är där får svänga för mig också!

Hedvig skrev bra saker hon måste tänka på inför och under loppen. Jag härmar:

- vara lugn innan loppet och hålla mig borta från startområdet så länge det går för att minska stress.
- vara fokuserad hela loppet.
- rikta kroppen dit vi ska.
- säga nästa hinderkommando i god tid.
- inte ta det första hopploppet så allvarligt. Det är som vilket annat lopp som helst. Trots att jag bara har en uppflyttningspinne kvar till klass 2.
- Liksom Hedvig ska jag ha roligt! Det är ju därför vi sysslar med det här!

Håll en tumme eller två för mig och prinsen imorn!

också ska jag ju såklart gå banvandringen i tron att vi kan! se möjligheter!


Det där med outbildade föräldrar

Nu skrämde jag visst en stackars outbildad mamma när jag hintade vad jag tänkt ta upp i ett tidigare inlägg. Det var såklart inte meningen!

Barn till outbildade blir inte förstörda för all framtid. Självklart inte! Dock finns tendenserna att barn till outbildade i sin tur inte heller utbildar sig. Man blir som man umgås till viss del. Självklart finns det alltid undantag och främst handlar det om vilken inställning man som förälder har till studier och arbete.

Föräldrar som inte är utbildade har också ofta andra egenskaper som de uppskattar hos ett barn. De uppskattar lydnad och tenderar att oftare bestraffa sina barn än utbildade föräldrar som ser fantasi och självständighet som några av de viktigaste egenskaperna.

Det är fortfarande en undersökning där dessa tendenser finns. Inga ord är lag. Alla föräldrar är olika och tur är väl det! Vi vill väl inte stöpa alla i samma form?

Som blivande lärare stöter man på de flesta typer av barn. De allra flesta har sin alldeles egna charm. Dock tycker jag att det är intressant att se att dagens skola som ska vara "en skola för alla" ändå visar sig passa allra bäst för en viss typ av elever. Skolan är akademisk redan från början och passar det inte så halkar de med en annan familjekontext ur systemet och väljer att inte fortsätta. Hur ska vi göra för att skolan inte ska skrämma utan intressera fler barn?

Första bokcirkeln avklarad

Det var trevligt! Vi fikade såklart men boken diskuterades faktiskt riktigt ingående. Nu var det inte en särskilt tung bok utan en snabbläst deckare, men vi hade en del att säga och i många saker höll vi med varandra. Vissa saker hade vi reagerat lite olika på men i det stora hela tyckte vi ganska samma! Vet inte om det berodde på att vi var fyra lärarstudenter i ungefär samma ålder och alla var flickor men jag tycker diskussionen blev riktigt givande trots de likartade tankarna!

Boken Glasbruket fick godkänt av oss alla fyra! En inte alltför tung deckare med bra språk och där många lösa trådar mot slutet får ett sammanhang!

 

Nästa bok är ännu inte vald men tanken är att vi ska välja ikväll. Säg till om du vill vara med. Man måste inte vara lärarstudent eller flicka...


Nu får det vara färdigtraderat för ett tag!

Fcik den ljusare grå kjolen igår. Satt fint som tusan!

Börjar tära på kontot. Men idag vann jag budet på det jag mest av allt ville ha! en söt klänning som jag verkligen verkligen hoppas är så fin på som jag vill att den ska vara!

kanske en underkjol skulle sitta fint under?


Livet rör sig framåt - men inte för alla

Idag har jag påtat CV. Ska söka ett jobb den här veckan! Spännande! Har också fyllt i ansökan för lägenhet i Hjo som ska läggas på posten ikväll. Det rör sig..

Men ibland slutar det röra sig. Och stannar. idag går mina tankar till Karin som idag fick avliva sin hund Yoshi på grund av leukemi. Förra veckan var han pigg, idag finns han inte längre..

Det kan gå fort. Ta vara på dagarna tillsammans..

att du aldrig fick vara helt frisk.. Nu har du inte längre ont..


RSS 2.0