Dagens

- Jobb mellan 9-17.45. Stängde för första gången idag vilket jag tycker gick bra. Den här veckan kör jag på riktigt på en avdelning och tempot höjdes markant. Vilket jag bara ser som positivt! Jobbigaste är dock att jag börjar 6 imorn.. Men får överleva på något vis.

- Ätande av lite för stor bit kladdkaka som Adde i princip med våld tvingade på mig när jag var där och hämtade nyckeln. Den var slut innan jag var innanför dörren hemma. Har jag nämnt att vi bor grannar?

- Ätande av rabarberpaj och vaniljsås som jag befarade skulle bli gammalt i kylen när jag kom hem. Den var troligen inte i närheten av för gammal.

- Illamående och ångest över för mycket socker och för lite motion. Obefintligt sug efter fysisk aktivitet.

Skulle egentligen tränat agility idag. Inget sug efter det heller. Så det gjorde inte så mycket att jag kom hem lite sent från jobbet och att bilen inte var tillgänglig. Åker kanske dit i helgen och kör ett pass.

Sommar och tom i bollen


Så här har ni ett par bilder så länge =)

Midsommar i Grebbestad

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dessvärre glömdes kameran bort mot slutet av kvällen. Men vi har haft en underbar helg i Grebbestad! Midsommar med nära och kära är inte att förakta!


Lägenhetserbjudande!

Idag hade jag fått mail! Jag har blivit erbjuden en tvåa på Rydsvägen 280 som jag tittat på och som var till min belåtenhet! Jag ska ringa imorgon för att boka tid för kontraktsskrivande! Inflytt den 1 september. Ska bli sjukt najs!

Att flytta från 20 kvadrat till 60 när man har två stora hundar är inte det sämsta som kan hända mig. Det är top 10 helt klart.

wow-Jocke.. fast på riktigt..

Jag lyssnar på klipp från Dreamhack här nu. Inte frivilligt, men nörden är i närheten. Det är helt fantastiskt! Det är som att lyssna på wow-Jocke. Fast det är på riktigt. Man skrattar, fast man borde inte, för då hånar man verkliga människor. Sjukt kul!

 

det här får man skratta åt!


Drar hemhem för en stund

Första arbetsveckan avklarad och jag gillart! Så härligt att jobba! Speciellt på ett jobb där det kryllar av grymt härliga barn!

Dessvärre har min förkylning inte velat släppa vilket resulterat i två onyttiga dagar nu. Men smällar man får ta. Så fort jag mår bättre är det springa springa springa som gäller!

Dessvärre nummer två är att mitt nät ballat ur helt så jag har min dator i hus nummer 13 för tillfället och snyltar på nätet där. Därav en inte lika frekvent närvaro vid datorn.

Nu till rubrikens innehåll. Imorgon åker jag till mamma för att fira examen och jobb med familjen. Mamma, pappa, syster, mormor, morfar och farfar kommer dit (eller ja, mamma är ju redan där men..) bara för min skull och det ska bli jättetrevligt att träffa dom för en dag! Karin och Anna dyker nog in en sväng under kvällen också och säger hej vilket uppskattas även det!

Nu ska jag nog kila hem igen och titta på första säsongen av Big bang theory. Gick egentligen hit bara för att kolla buss inför imorn. Sen tänkte jag. Borde blogga. Vilket resulterade i, ja, att jag bloggade.

Dataspelande och fotbollstittande

Hur fick jag för mig att det var charmigt med en nörd? =) Fast det är det ju på något sätt. Faktiskt.

Lägesrapport på hälsobiten

Jag springer för det mesta 5 km varannan dag. Det går mer eller mindre framåt, ibland bakåt. Men jag tar mig runt och det är det viktigaste.

Jag cyklar, som jag tidigare nämnt, till jobbet och hem varje dag och på jobbet är vi ute hela dagarna nästan. Idag spelade jag fotboll med ett gäng 3-4 åringar. Härliga tider!

Dessvärre är en förkylning, standard i ett första möte med snoriga barnnäsor, på intågande men jag hoppas den lägger sig snabbt. Eventuellt måste jag vara en dålig människa och bota förkylningen med choklad. Kanske.

Summan av det hela är att det går framåt. Förhoppningsvis neråt. Men det vet jag inte då jag varken väger eller mäter mig nu för tiden. Kanske ska börja mäta igen. Kanske.


 

det ser väl ok ut va? JAG ser väl ok ut va? =)


Grattis Julia!

 

Nu har även Julia fått jobb! Nu kan vi titulera oss förskollärare alla fyra i gärngänget från sista terminen i Norrköping!


Produktiv dag

Idag har jag:

- Jobbat min första dag. Fick gå bredvid idag och lära känna en av avdelningarna av de tre jag ska jobba på. Det kändes bra och jag tror jag kommer trivas fint! Har ca 70 barn att lära känna sammanlagt, men sakta men säkert ska det nog gå bra. Kan redan namnet på väldigt många av barnen!

- Cyklade till och från jobbet. drygt 5 km enkel tripp blir det ju ungefär en mil om dagen. Skönt att röra sig!

- Handlade rengöringsmedel och gummihandskar när jag kom hem och skurade och diskade i köket där mina kära grannar grisat ner gärnet med diverse avskedsmiddagar innan hemgång för sommaren. Nu är det lagamatvänligt där igen!

- Lagat två matlådor inför veckan. Man kan äta förskolans mat, men den kommer från storkök och var inte jätterolig det jag såg idag så jag tror jag kommer köra mest på egen. Lättare då jag inte äter kött också. Slippa specialbeställa.

Bra dag!

Första dagen som förskollärare

Har ni saknat mig? Jag har tagit ledigt i helgen på grund av två människor jag tycker om. Sofi har varit här, hemkommen från sin udde! Det prioriteras helt klart! Addes tenta-p är över, vilket också prioriteras.

Idag börjar jag jobba! Första dagen som förskollärare och det känns kul och spännande. Lite skrämmande, men bara lite. Det kommer nog gå kalas!

På återseende kära vänner!

Vi återupplivar tubsockan

Då jag fick förfrågan av en nära vän om huruvida tubsockans vara eller inte vara kan vara av vikt, och hur man vet vilken strumptyp någon är tänkte jag försöka reda ut begreppet lite.

- Killen som kör svarta klassiska rakt igenom. Han har bara svarta i byrålådan för varför skulle han köpa något annat?

- Killen som har lite blandat. Han föredrar de kraftigare vita när han jobbar och tränar, han kan liva upp det med lite färg emellanåt, men vet att när det kommer till uppklätt och fest, då är det svart som gäller! Den här killen är också godkänd!

- Killen som bara tar på de svarta på nyårsafton och sitt eget bröllop. Nja säger jag där..

- Killen som alltid har vita tubsockar. De är ju så sköna! Att det inte alls passar sig till svarta byxor på nyårsafton, det har han inte en tanke på! Nej, nej, nej säger jag.

- Killen som tar på sig det som råkar finnas till hands. Är de otvättade? Det går en dag till. Är det hål i dem? Det syns inte om man har skor. Är de gråa? De fyller fortfarande sin funktion. Ta bort den här killen från min åsyn! Hans mamma borde skämmas!!

Vi återupplivar ett raggningstips

Hundtricket

Jag tänkte dela med mig av ett raggningstips som borde stå mig varmt om hjärtat. Hundtricket.

Man tar sina jyckar, ger sig ut på en promenad. Vips! Det kryllar av folk som kommer fram och vill hälsa på hundarna. Alla är ruskigt heta och potentiella blivande män och fruar! Eller?

Jag tror att antalet gånger jag kommit i kontakt med motsatta könet under en hundpromenad som singel kan räknas till..hm... en. En kille med en ridgeback råkade korsa min väg och våra hundar fick leka lite ihop. Han var inte dunderful och vi pratade lite. Har aldrig stött på människan igen efter det.

Jag har några funderingar på vad detta kan bero på.

- Jag är tjej och heterosexuell. Hundtricket funkar nog överlag bättre för heterosexuella killar då hundar verkar tilltala tjejer mer överlag.

- Jag har inga tuffa, coola eller söta hundar. En collie liksom, hur nördigt är inte det?

- Jag sitter inte på en bänk med jyckarna i koppel och vinkar sött åt de som går förbi. Jag går i rask takt.

- Jag har promenadvänliga kläder och skor. Kraftiga skor som inte läcker in vatten, regntät jacka, mössa, vantar, halsduk, träningsbyxor. Jag skulle inte ragga på mig själv om jag mötte mig i skogen i dessa kläder. Inte en chans!

Jag underkänner härmed hundtricket som potentiellt raggningsalernativ. Är du kille kan du dock överväga att testa. Speciellt om du skaffar en hund som väcker uppmärksamhet och utmanar din manlighet. En man som kan se manlig ut med en liten knähund vid kopplet, han är manlig på riktigt.

PS. Istället väljer jag att bli tillsammans med en kille som är hundallergiker. Varför göra det enkelt för sig när man inte måste? =)

För det är ingen vanlig dag!

För det är Julias födelsedag! Hurra hurra hurra!!

Ja, idag fyller Julia 25 år! Det ska vi fira idag med glada skratt, god mat och kära vänner. 25 år är ändå lite större än 24. Man rullar in på de där sista fem åren mot 30. Man kan se sig själv som lite mer vuxen. Speciellt när man dessutom typ tagit sig en examen!

Så, grattis Julia!


Vi återupplivar kontaktannonsen

Kärleken är blind?

Jag beundrar folk som vågar ge sig ut och söka kärleken, vilket sätt de än använder sig av så visar det på mod och styrka. Så se absolut inte detta som ett hån till ensamma människor. Detta är en kärleksförklaring till de som faktiskt gör något åt sin situation! Ett sätt att försöka är genom kontaktannons och ibland blir försöket ganska roligt för oss andra att läsa. Detta har jag och en jobbarkompis från Granngården tagit fasta på så vi har sparat guldkornen från kontakt-Land på kylskåpsdörren på jobbet. En kontaktannons. Ett försök att hitta kärleken.

Ett av guldkornen har liksom fastnat och får mig ibland att le..

Man 58 söker erotisk, levnadsglad kvinna.
Ålder, utseende nåt ev handikapp egalt.
Bor i eget hus på landet i mellansverige.
Många intressen. Våga svara, vi behöver varandra.
Du är unik som jag. Sv t "Våt varm sommar"

Sommarlov och skattepengar!

Sista skoldagen i Norrköping idag! Sommarlov till måndag då jobbet börjar! Jippi! Att jag dessutom fick en ansenlig summa pengar i form av skatteåterbetalning skadar inte heller! Nu kör vi! Full fart!

 

Jonna, Kezo, Isak och jag en sån där bra och ledig sommardag förra året..

 

För dagens hundnörderier.. spana in HÄR

 


Vi återupplivar nörden

Den upptagne nörden

Så här i tentatider är det ju lägligt att återuppliva nörden för en dag.. Så här kommer ett av nördinläggen!

En av de viktigaste egenskaperna hos en nörd är, som jag tidigare nämnt, det brinnande intresset. Med ett brinnande intresse kommer också utövandet av detta intresse. Sånt kan ta tid vill jag lova. Tid som skulle kunna läggas på dig, partnern och kärleken över allt annat. Eller?


I början tänker vi att det är bra. Vi vill alla ha en partner med egna intressen. Det står högt på önskelistan. Vi vill inte ha en svassande svans som aldrig hittar på egna saker. Men efter ett tag märker du att det där intresset kanske ibland ta för mycket tid.


Scenarier som kan inträffa med olika typer av nördar:


- Du har köpt ett sprillans nytt raffset. Du känner dig sexigare än du gjort på länge och tänker att nu så blir det åka av! Ja, så kunde det ha blivit. Men din partner har precis införskaffat WOW version 79 med säkert 2 nya specialeffekter! Glöm att han ser dig säger jag bara. Du kan svassa förbi bäst du vill i din nya vrålsexiga outfit.


Har du tur tittar han åt ditt håll, för att säga åt dig att sänka volymen på musiken du satt på för romantikens skull, men han kommer inte att SE dig. Nej nej. Orscherna håller precis på att krossa hans alver och det står mellan liv och död. Hoppas för din skull att det går något bra på TV den här kvällen. Du kommer få somna ensam.


- Du har förberett en romantisk middag. Ja, hela kittet har du fixat. Romantisk musik, levande ljus och hans favoritmat. Du har en fin klänning på dig och och har till och med plattat håret och sminkat dig lite. Det händer inte varje dag vill jag lova!


Dock har du gjort en stor miss i planeringen. Idag möter ju Brommapojkarna Silverfiskarna i en het match och din partner har sedan länge biljetter till första parkett. Han har bara glömt att berätta det för dig. I hans värld är det otänkbart att någon inte skulle ha koll på denna stora sporthändelse. Har du tur är svärmor ledig ikväll. Bjud hem henne och lyssna på tjat om uteblivna barnbarn. Eller ät ensam. Du får somna själv även ikväll för antingen ska vinsten firas med öl, eller sorgerna över förlusten dränkas i detsamma.


- Ditt favoritprogram visas på TV. Du har laddat upp med chips, dipp och msn-konversationen är igång. Du måste ju analysera varje detalj av det som händer på TV med vännerna.


Vilken miss! Första världskriget ur nomadernas perspektiv repris nr 8 går ju ikväll. Din partner missade 2 minuter av senaste avsnittet och de andra 6 gångerna var så länge sedan så nu bara MÅSTE programmet tittas på!


Du har några alternativ här. 1. Propsa för egen del, vinna duellen men råka ut för det tredje världskriget en lång tid framöver. 2. Övelåta TV-tittandet till din partner vilket ger lugnt hus men du har visat dig svag, vilket är livsfarligt när du lever med en nörd. Risken att intresset växer sig enormt ökar lavinartat och snart kan du glömma all form av TV-tittande. 3. Det tredje alternativet är det bästa. Se till att du, när du flyttar ihop med nörden, skaffar dig en egen TV! Möjligen får du även denna gång somna själv om programmet drar ut på tiden, men du har i alla fall en TV och då är det inte så noga om du har sällskap av en nörd eller inte!


Alla delar passar såklart inte in på alla nördar. Men en sak stämmer in på dem alla. De kommer prioritera bort dig för annat och det kommer hända mer än en gång. Acceptera. Eller hitta en annan.

Sista dagen i Key för den här terminen? För alltid?

Idag sitter jag och Julia i Key och skriver observationer från förskolan. Jag har bara en kreativ paus just nu då jag insåg att jag snart är klar. Insåg typ nu att detta kan vara sista pluggdagen i Key. Imorgon bär det av till Campus Norrköping för redovisning och sen är det inget mer kvar. Schlut! (som Håkan skulle säga)

Jag har ju svårt att tänka mig att jag aldrig ramlar in här mer.. Nånsin. Men ramlar jag in igen kommer det inte vara för att plugga. Ett jäkla tjat tänker ni nu. Ja, du är klar, men vad tusan, lägg ner. Ja, jag ska. Kanske. Snart. Jag ska bara skriva klart observationerna först!

Vi återupplivar mitt första inlägg

Gud skapade kvinna och man. Vem skapade munken?

(Ryssland)


Kan man skapa en munk? Blir man en munk av en särskild anledning? Att avstå livet som kvinna och man, tillsammans. Eller kanske man och man, intimt, för att tjäna gud? Eller är det för sin egen skull?
Det intima har följt mina tankar några dagar nu. Vad är intimt?

Var på beök hos min barnmorska idag. Cytologprov. Eller cellprov som väl är vanligare att man säger. Att låta en människa man aldrig träffat, eller som i mitt fall, bara träffat en gång tidigare, skrapa och rota i den mest intima delen av kroppen. Sitter hemma innan och har ångest över att behöva svinga benen i den hemska stolen. Men så kommer man dit, barnmorskan är glad å pratar på och helt plötsligt sitter man där med benen i vädret och skämtar över att det är tur man inte opererat höfterna, för hur skulle man då komma på plats?
Fem minuter senare, färdig. Undrar över vad det var som var så farligt med det där? Inte värre än att gå till tandläkaren. Eller förresten, tandläkaren är nästan värre...


Så betyder det att jag inte har några ställen som är för intima att visa upp, eller är bara min barnmorska grymt bra på att få mig att känna mig avslappnad? När jag ligger där och faktiskt känner mig stolt när hon berömmer mig för att jag är så avslappnad och för att jag har så fina slemhinnor. Är det något att vara stolt över? Kanske...

Nu blev detta inlägget kanske väldigt intimt. Men varför hymla? Är jag mer öppen och vågar prata om saker som oroar oss kanske det kan underlätta för andra? Alla gör det, alla oroar sig, men få pratar om det. Dags för förändring?


Livet går mot en ny etapp

En vecka kvar. Sen börjas det jobbas. Jag kommer inte vara student längre utan förskollärare. Det ska bli kul och jag ser fram emot förändringen!

För att fira, se tillbaka och minnas gamla tider kommer lite inlägg från min gamla blogg att droppa in här under veckan. Inlägg som varit populära och inlägg som mer eller mindre speglar mina tankar under tiden som student i Linköping.

Mitt allra första inlägg från Februari 2008 kommer nog ramla in under kvällen, så håll utkik!

Gårdagen i bilder del 2

Här kommer bilderna som jag fått av Julia från gårdagen!

 

 

 

 

Den här bilden tog faktiskt jag, med Julias kamera =)

 

 

Åh nej! Jag ramlar nästan i vattnet! Eller?

 

 

 

Jag har de finaste vännerna...


Dagen i bilder

Idag hade jag laddat kamerabatterierna så de höll en liten stund ute i trädgårdsföreningen där vi hade picnik! En trevlig dag!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En härlig dag med härliga vänner! Julia fotade också lite. Hennes bilder lägger jag upp imorgon!


Gårdagens duktiga

Igår fick Adde ut mig i spåret igen. Var på tok för länge sen så det var verkligen på tiden! 5 kilometers pina. Vilket jäkla gnäll det var från min sida. Vilken usel kondition jag skaffat mig. Bättring!! Men stört skönt var det när jag väl tagit mig runt. Jag stannade bara en gång för att få luft då en del av mig dog litegrann där ute. Tempot avtog rätt markant mot slutet också, men jag tog mig runt! Vilket egentligen betyder att jag borde ta 5 km nästa gång också. Eftersom jag kan.

I kväll ska jag möta upp Hedvig på brukshundklubben och träna agility. Vi tänkte köra hel bana idag då det lite för ofta blir att man bara kör kortare kombinationer när man är ute. Får se om Kezo är het på gröten idag eller om han är väldigt påverkad av värmen. Det är lite svalare idag, så det borde gå!


 

Kezo och Solveig, som jag tyvärr var tvungen att sälja när jag flyttade till korridor..


Mycket vill ha mer, men verkligen inga ränder!

Jag och Maria har fått brunsjukan. Vi solar hejsan här i Ryd. Vi blir riktigt bruna och fina men helt galet petiga är vi. Inga axelband, uppknäppt bikini när vi solar på rygg. Inga solglasögon. En snygg bränna måste det vara. Annars kan det kvitta.

Dessvärre fick jag storhetsvansinne och tänkte att jag med mitt pigment tål hur mycket sol som helst. Så nu sitter jag med lite halvbränd hud och är bitter. Men det lägger sig nog om jag håller mig inne resten av dagen. Kvällspromenad får det bli idag så är jag nog brun och fin igen imorn!

 

Jag och Henke i kön in till Sommar-X igår. Visst har jag fått lite färg?


Saker jag borde göra men som aldrig blir av

Kalla mig inte lat. Jag kanske bara är tidseffektiv? Tidsoeffektiv? Snål? (haha, knappast) Fattig? (mer troligt)

- Köpa laddningsbara batterier till kameran så att jag kan börja använda den igen.

- Byta glödlampor i hallen (de har varit trasiga säkert ett år men öppnar man toalettdörren ser man fint där ändå!)

- Läsa färdigt de fyra olika böckerna jag påbörjat alternativt lägga undan de tre jag faktiskt inte kommer läsa färdigt på ett bra tag så de inte ligger ivägen överallt.

Brun ute, stökigt inne men sol i sinne

Galet härligt väder nu två dagar i rad! Sjukt bra att vi gjorde klart grupparbetet före 11 igår så att vi nu fått massa härlig sol på oss! Idag låg jag, Maria, Alexandra och Carro ute i solen mellan strax efter 11 och typ halv fyra.. Så stört skönt och lätt värt att jag är bara pyttelite bränd. Det lägger sig snart och blir en snajtsig bränna!

Igår kväll åt vi på [hg] för att säga lite hej då till Maria. En flaska cava, öl och trerätters blev en klart lyckad kväll! Tur att du har en vecka kvar Maria. Jag är inte redo riktigt än att säga hej då på riktigt.

 

puss!

 

Gårdagskvällen avslutades med Sherlock Holmes med Adde. Tenta-p-tider gör att man får ta vara på de kvällar där lite tid finns över. inte för mig alltså. Jag läser ju lärarprogrammet och har aldrig tenta-p. Men Adde har galet mycket att göra nu och jag är inte avundsjuk någonstans när vädret gör att man vill göra precis allt annat än att tentaplugga.

 

Sherlock Holmes var i alla fall riktigt bra! Kan lätt rekommendera!


Jag vill ha en lägenhet!

Ge mig en nu! Varför kryllar det inte av lediga tvåor där jag vill bo? Tänk en tvåa... vilken dröm.. Tänk att jag har jobb och faktiskt har råd med en tvåa. Så varför står ingen tom och väntar mig? Efter 3 år i korridor lyssnar jag dåligt på argument som: Ida, du har ju faktiskt någonstans att bo, det är ju ingen panik..

Jag vill också ha massa pengar så att jag har råd att köpa nya möbler till min lägenhet som inte finns än. Har jag väl bestämt mig för något ska det hända pronto. Inte om 3,4,5 eller 6 månader.. Så jag vill flytta! Nu!

RSS 2.0