Bio, regn och tvätt

Vilka ska bort?

Idag regnar det förvisso inte. Tack vädergud för den enorma blåsten som kompenserar min enorma saknad efter regnet som ramlat ner de senaste dagarna. Solen skiner ju förvisso. Det firar jag med att tvätta.

Igår var jag och Adde på bio. Vi såg Inception, eftersom man tydligen inte är något förrän man sett den. Egentligen skulle jag skrivit det på fejsbok när jag kom hem, bara för att. Men jag trotsar och bloggar om det istället. Gör det mig till en bättre människa? Troligen inte. I vilket fall var filmen faktiskt bra. Jag somnade inte trots att den var 2 ½ timme lång och det är ett rätt bra betyg. Det bästa var att den lilla nördiga killen i Tredje klotet från solen var med. Det vägde upp att Leonardo Di Caprio hade huvudrollen. Jag gillar inte riktigt honom.

 

Den bästa låten just nu. Den är till dig Maria.


Hemma igen

3 dagar borta var lagom. Igår kväll landade jag i Linköping igen, redo att ta itu med sista semesterveckan! Kul väder har vi inte men det är ju friidrotts-EM tack och lov!

Jag har haft härliga dagar borta! Agilityträning, häng med mamma, besök på Granngården, tjejkväll hos Fia och Sabina och besök hos Linnea och Emil som i söndags fick sin första son Albin! Goding där!

Har hjälp mamma med lite hästgrejer på nätet. Bland annat lade jag upp ett par filmer på youtube av ett par av hästarna..


I Kaggestorp

Efter lite tågförseningar (otippat, det regnar ju?) har jag nu hamnat hos mamma i Kaggestorp, Hjo. Ätit mat och påtat med hästsidan som mamma länge velat få iordning. Nu bakar mamma småkakor. Bild kommer senare. Det som skulle bli 30*2 kakor blev först 20 kakor.. Som sedan smälte ihop till en stor degmassa i ugnen. Priceless. Min mamma är grym på att baka. Not.

Imorgon får vädret gärna återgå till något sådant som bilden nedan visar. Vore guld verkligen. Puss på er!


Nu skiter jag i det här

Dåligt väder, dåligt med folk på plats i Linköping och en längtar efter nära och kära på andra sidan sjön gör att jag nu har packat väskan och snart beger mig av till mamma! Tanken är att med minsta möjliga ansträngning fira lite semester. Vill vädret vara på min sida blir det snart varmt, om inte får jag vila inne. Träffa en och annan vän.

Jag har inte bokat hemfärd än så vi får se när jag återvänder. Dock finns ju intranät även i skogen, så kanske jag tittar in nån gång ibland.

Mot cherwoodskogen!

Moder jord sköter befolkningsökningen snyggt?

En iskall vinter genererade mängder med tjocka magar. Då menar jag inte att vi satt inne och åt snask (eller ja, men typ inte så vi blev sååå tjocka), nej jag menar gravidmagar. I alla fall i min bekantskapskrets ramlar snart barnen ut både här och där och jag är övertygad om att det är en kall vinter som gjort att folk valt befruktning som sysselsättning framför utomhusaktiviteter.

Men för att inte riskera att vårt land blir överbefolkat inom en snar framtid tänkte moder jord att hej! let´s fixa en snorvarm och kvav sommar! Ingen människa kommer vilja ta i någon annan eller bli tagen i, än mindre idka samlag. Folk kommer knappt vilja vara i samma rum som någon annan utan bara ligga vid vattnet och dricka paraplydrinkar.

Smart fixat!

Så mycket man vill köpa, så lite pengar

Har varit på ikea och em idag med Julia. Det är så mycket jag vill ha till min nya lägenhet. Men tillsammans kommer det kosta så mycket pengar. Som jag inte har. Än. Men snart så! Snart kommer första heltidslönen. Måste lägga undan och spara!

Var i alla fall grymt att träffa Julia igen! Igår var vi och badade, idag har vi fått hjälp med att fylla i papper till examensbeviset. Det var jättesvårt och bökigt. Inte. Men nu är det gjort och nu ska de bara skickas in! Snart så. Snart. Har vi papper på att vi läst 4 år på universitetet.

Imorgon kommer Maria hit från Norrtälje! Wohoo! Vi ska fira Lindas födelsedag med grill och mys på kvällen alla flickor (och några pojkar). Det kommer bli som i våras, när alla var här och livet lekte!


Ibland är det bara sådär gött att leva

Har haft en mysig stund ute på Tornby med Linda idag. Provat soffor, ätit mat, snackat skit och köpt ett slalom på Rusta.

Hemma igen var slalomet tvunget att testas. Kezo tyckte det var konstigt att köra slalom hemma och var förvirrad men kom snart igång. Jonna gick som en kanonkula!

Nu har jag nyss hemkommit från att ha varit en duktig och intresserad flickvän som tittat på sin fina pojkvän när han tränat fotboll och kände mig helt klart värd lite jordgubbar och rosévin!


 

Det är ju så bra med semester. Man kan dricka vin när man vill!


En rolig helg i Göteborg

Jag och Karin begav oss till Erika i Kungälv i helgen. Vi drack vin och hade det allmänt trevligt tillsammans i två dagar! Tack söta flickor!

 

Min älskade Karin

 

 

Eftersom min älskade Erika inte vill synas på bild får Juni representera henne!

 

 

 

Idag har jag avnjutit min första vardag med semester hemma i Linköping. Vädret har inte varit på topp men jag sov sjukt länge och har hunnit med ett agilitypass på hundklubben. Sådär slapp och skön dag alltså! Hundarna skötte sig fint och vi tränade mycket på fart, slalom och kontaktfält. Ett kortare pass då det blev ganska kvavt och varmt, men känns skönt att vi kom ut för träning!

 

 


Dagens mindre trevliga lukt

Om en styck hund rullar sig i en styck död-och-har-legat-i-solen-flera-dagar igelkott, då luktar hunden sedan jätteäckligt. Varför tycker inte ovan nämnda hund samma sak? Varför tycker hon att ovan nämnda igelkott luktade grymt nice? Hunden är nu schamponerad och doftar återigen som hon ska.

Nu har jag officiellt semester. Jag har redan ångest över att jag låter den gå till spillo. Men är trött så ska vila lite till innan jag tar tag i resten av dagen. Imorgon bär det av till Erika i Göteborg! 4 timmar i buss. Yey!

Snart semester

Att börja klockan 7 är jobbigt. Jag är ruskigt trött. Delvis för att jag körde agility på klubben igår till rätt sent. Att sova mindre än 8 timmar har jag nog gjort för mycket den här veckan. Imorgon börjar jag också sju. Så ikväll blir det tidig sänggång!

Imorgon är dessutom sista arbetsdagen innan semestern! Trivs förvisso ruggigt bra på jobbet, men semester i 3 veckor ska inte sitta fel någonstans! Jag har ju knappt haft någon semester alls på 4a år. Semestern börjar med en liten tripp till Erika i Göteborg lördag-söndag med Karin. Det blir awesome!

Jobbdax!

Agilitytävling i Katrineholm

Idag fyllde vi Hedvigs bil och åkte till Katrineholm för att tävla. Jag, Hedvig, Kezo, Troll och Monster skulle trotsa värmen idag.

Hoppklass 2 nollade både jag och Hedvig men dessvärre räckte ingen av tiderna till en pinne. För få startande och en rätt dålig tid av mig då jag gjorde några tabbar som Kezo tack och lov redde ut åt mig.

I agilityklassen hade värmen antagit en alldeles för hög nivå. Både jag och Kezo var lite loja men körde ett helt ok lopp ändå! En miss på uppfarten på balansen och en liten krock efter gungan ledde till 10 fel.  Hedvig fick fem fel och kom trea!

 

Min och Kezos agilityklass


Ikväll har jag en dejt inbokad

Adde jobbar ikväll, så jag tänkte vänstra lite. Killarna Ben och Jerry ställer alltid upp när de behövs. De vet vad en kvinna vill ha.


Mål med jobbet

Jag insåg idag på jobbet att jag har något jag vill bli bättre på när jag är med barnen. Beröm.

När barnen sköter sig och är duktiga, då får de sällan feedback på det de gör. De får fortsätta med vad de gör, det är tecknet på att de gör rätt, att de är duktiga. Men så fort de gör fel eller något som inte passar sig (ibland finns det konstiga regler på förskolor) då öppnar man munnen fort som tusan för att påpeka för barnen att de måste sluta med det felaktiga beteendet. Precis tvärtom mot hur jag arbetar med mina hundar. Precis tvärtom mot hur jag vill jobba.

Jag ska börja berömma barnen när de är duktiga (självklart gör jag det nu också, men på tok för sällan) och kanske ibland se lite mellan fingrarna och låta barnen reda ut en del knepiga situationer helt på egen hand. Vissa saker måste ju påpekas. Ibland utsätter barnen sig själva eller andra för fara. Men hur ska barnen lära sig att hantera konflikter om vi inte ibland låter dem lösa konflikterna helt på egen hand? De kanske inte alltid behöver vår hjälp?

Ett steg fram, ett steg bak.. ibland två

Hälsokuren alltså. Det känns som jag rör mig mer bak än fram just nu. Jag är trött av jobbet och all sol. Springer inte så ofta som jag borde. Borde nu, men sitter fast i soffan. Ska träna agility med Hedvig om en timme. Det blir rörelse, men inte tillräckligt.

Simmade 1 km i söndags. Det var sjukt skönt. Sen sprang jag 5 km mardrömskilomtrar i spåret på kvällen. Sen dess. Inget. Måste komma igång på riktigt nu. Måste.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  -

 

puss på dig!


Kontrakt påskrivet

Nu har jag skrivit på mitt kontrakt för nya lägenheten! Inser att det här är första gången som jag flyttar och måste lämna in en nyckel samma dag som jag hämtar den nya. Allt måste klaffa den dagen alltså. Tur att jag bor litet nu.

Eftersom suget efter flytt är typ megastort och mitt rum nu är till bristningsgränsen fullt med saker har jag redan nu packat två flyttlådor och fyllt två kassar med skräp. Det märktes knappt någon skillnad alls. Kommer få massa massa massa lådor.

Ska jag slänga eller behålla min pulka?

Är det ok att rensa skolådorna när jag flyttat och ser hur stor plats jag har för dem? De är ju redan packade som det är liksom.

Imorn går jag ett steg närmare

Japp, imorn skriver jag kontrakt på lägenheten! Vill flytta nu!! Men det går nog fort till 1 september. Då är det dessutom snart den 7 september. Dagen då jag närmar mig de 30. Jag åldras med värdighet. Blir bara bättre med åren. Som vin.

Ny vecka!

Peppar igång för ny arbetsvecka med lite sånt här


Det hettar till

Ja, värmen stiger och temperaturen i kroppen är i varmaste lagat emellanåt. Att ägna sig åt någon form av fysisk aktivitet mer än långsamma kortare hundpromenader är otänkbart. Jag anar hur det känns att befinna sig i klimakteriet.

Igårkväll gjorde jag, Anja och vänner till henne det enda rätta i väder som detta och satt på NH:s uteservering och drack rosévin och åt mat. En mycket trevlig kväll som avslutade en rätt tuff vecka på jobbet.

Imorse åkte jag, Adde, Anja och Johan med flera till Motala för häng på stranden. Dessvärre var inte solen jättenärvarande hela tiden men det var fortfarande väldigt varmt och vattnet var riktigt skönt! Att Sofi anslöt sig till oss under dagen satte pricken över i:et. Härlig dag!

Kvällen har bestått i fotboll och häng i soffan med Adde och nu sitter jag och slöar framför friidrott och hoppas att lägenheten ska svalkas ner något.


Ida tipsar

Tips 1: En blogg

http://www.ketchupmamman.se/

Kort, rappt och roligt. Mest om barn, men även andra saker. Måhända skrattar jag högt för att jag jobbar med barn i samma ålder som hennes men hon ÄR grymt rolig och även ni som inte har barn som intresse/yrke borde ge henne en chans!

Tips 2: Pajdieten

Gör så här: Köp en paj (jag kör rabarberpaj men vad som funkar egentligen) på närmaste affär. Viktigt att du inte bakar. Det kan bränna kalorier och den här dieten bränner i princip bort allt du har så du får inte överanstränga dig. Risken finns att du försvinner.

Köp vaniljsås färdig att hälla på. Även här måste du minimera din ansträngning.

Lägg upp paj på en tallrik. En halv paj brukar vara lagom pertion för en. Värm på pajen lite och dränk den sedan i vaniljsås. Ser du pajen under såsen, då har du för lite.

Ät upp allt medsamma.

Nu är det i princip bara att sitta och se på teve eller slösurfa och vänta på att beachkroppen formas av sig självt.

Tips 3
: Sallad

Om inte tips 2 är bra nog. Eller om du känner att du utöver paj även vill äta mat. Köp sallad på Hemköp. Lösvikt. Man får välja själv vad och hur mycket. Gott som tusan och inte farligt dyrt. Du behöver inte laga mat på hela sommaren. Nackdelen är att salladsbaren stänger 18. Var ute i god tid för kvällens mat.

Igår - 5 km i spåret

Ja, det rör sig allt. Ibland. Beach 2010 var visst redan här. Hoppsan.

Igår brände vi även lite pengar på Ikano. Lite kläder, en ny cykelsadel så att min vackra bakdel får en skönare tur till jobbet, en ny bikini för att dra blickarna bort från den kanske inte lika vackra framdelens mittparti och så lite annat smått och gott. Det tål att upprepas. Jag jobbar och får lön!

Bra saker med att vara förskollärare

När klockan ringer 04,45 för att man ska öppna för dagen på förskolan.

Tur för mig att min kropp på något sätt klarar sig rätt hyffsat utan massa sömn.

RSS 2.0