Jag har blivit med irländsk setter

I lördags ramlade mamma in här helt spontant! Jättekul! Min mamma är en av de bättre i mitt liv. Så i helgen har vi snackat skit, ätit kopiösa mängder onyttiga saker och jag har utbildat mamma i facebookanvändande!

Nu var det inte bara för att umgås med sin älskade dotter som mamma kom hit. Nej, hennes irländska setter Yascha har börjat löpa och då mamma har en okastrerad hanhund fungerar det inte alls. Jag som har en kastrerad hanhund fixar det bättre så vi gjorde ett hundbyte. Mamma tog med sig Jonna hem idag och lämnade Yascha här.

Flummigare hund får man leta efter, men hon är ruskigt mysig och charmig! Så vi ska nog få mysiga veckor tillsammans vi tre som är här. =)



Bokrea och jag = nja

Åkte ner för bokrea på stan idag. Är ju ledig och böcker ju så himla kul att köpa tycker jag!

Måste säga att jag blev besviken. Var ganska skralt utbud och det som finns är i så stor utsträckning inbundet med sånt där pappersomlag runt som jag hatar! Kan acceptera inbundet, det är ju fint. men skippa det där pappret och tryck direkt på omslaget snälla!

Hittade i alla fall tre böcker som fick följa med hem:

 

Av Hellsing, Illustrerad av Ströyer

 

Älskar barnböcker! Speciellt av Hellsing då rim och ramsor är så roligt! Ja, jag vet. Jag har inga barn. Men de kanske kommer och om inte annat ska jag ju bli lärare!

 

 

Har faktiskt ingen aning om vad detta är för bok. Men feminism är roligt och det kan bli kul att spana in vad som finns skrivet om det. Är ju uppfostrad av en som brände BH:n på 70-talet.

 

 

Den här köpte jag faktiskt inte på rean fast den fanns där, i sånt där jobbigt omslag. Nej, den här fanns i pocket så jag köpte den som det. Har fått väldigt fin kritik, speciellt för sättet att skriva och berätta. Någon gång när jag har tid ska jag läsa den!

 

En annan bok som jag hade tänkt köpa var De fattiga i Lodz av Steve Sem-Sandberg. Vinnare av Augustpriset 2009. Läste en recension av den i tidningen Språk häromdagen och den verkar spännande. Möjligen var jag dum, men jag valde bort den. Återigen på grund av omslaget. Jag kan inte läsa en bok som inte ligger fint i handen MED omslag och allt. Så jag väntar tills den kommer ut i pocket.

 

Nu ska jag läsa vidare om pappornas roll i barnuppfostran och föräldrarnas utbildnings påverkan på barnens uppväxt och utveckling. Riktigt intressant. Ska återkomma med lite tankar om utbildningsfrågan någon dag framöver tänkte jag. Det intresserar mig.


Ännu ett steg mot en vegetabilisk kost

Idag när jag hämtat nyckeln hos Hedvig som rastat mina hundar under dagen sprang jag in på Hemköp för att köpa lite mjölk och sånt som var slut. Råkade snegla bort mot hyllan för laktosfritt och bestämde mig för att spana in Oatlys sortiment med vegetabiliska ersättningsprudukter!

Upptäckte att priset inte skiljer så fasligt mycket så här ska testas!

Dessa halkade ner i min korg:


havredryck med chokladsmak

 

 

ersättning för matlagningsgrädde som både är mjölk och sojafri

 

Hoppas på en lyckad smakupplevelse!

 

 



Snart helg för min del

På fredag är jag ledig. Så imorgon är min sista dag den här veckan. Skönt ska det bli! Tanken är att kika in bokrean och umgås med odjuren under dagen. Läsa lite också. Nästa vecka är första träffen för bokcirkeln! Vi ska läsa boken Glasbruket av Arnaldur Indridason. Tisdag kväll ska vi ses!

vill du vara med finns fortfarande chansen!


Fick den mörjare av kjolarna och shortsen på posten idag. Båda passade fint så behöver itne sälja vidare något! Skönt!


Traderaköp 2 och 3

Ja, är inne i ett flow nu. Så har budat hem två kjolar i dagarna.

99 kr - lite dålig bild, men hoppas den gör sig live!


100 kr - hoppas den är lika fin live som på bilden!

 

Nu inväntar jag en klänning som jag tror starkt på. Dessvärre ganska högt pris för at ha en vecka kvar på tradera. Men jag håller tummarna för att den håller sig kvar på en inte alltför dyr nivå.

 

Det är ju vår! snart... Måst eju förnya garderoben lite.. och i klimatsmarttider är ju andrahandsköp ett bra alternativ!


Ny bloggdesign

Ja, några av er har redan hunnit kika på det nya fräscha utseendet här!

Kom i kontakt med Matilda via ett hundforum här på nätet och hon gjorde den här fina designen åt mig!

Jag bestämde färger och bilder och att den skulle vara enkel och stilren, sen fick hon fria händer och jag tycker hon lyckades väldigt bra med att göra så som jag vill ha det! Tack så mycket!

En del av er kanske funderar nu.. men hallå? Det här är ju din vardagsblogg, vad gör hundarna som frontfigurer på den?? Men ja, klart de gör. De är ju frontfigurer i min vardag!

Jag tackar Karin för positiv framtidstro

Min älskade Karin skrev om åldersnojja häromdagen. Tyckte att det var gammalt som gatan att fylla 27 år i år. Jag kan inte annat än hålla med. Men vad gör man?

Det bästa med hela inlägget var dock kommentaren: "Jag är glad över att jag i alla fall inte är singel för då skulle jag verkligen ha panik eftersom jag skulle vara tvungen att hitta någon och vara tillsammans ett tag och sen börja kunna planera för framtiden." Tack vännen! Nu känns allt mycket bättre! Menar du att singelliv och 27-års ålder inte går ihop sig? Jaha.. Då får jag väl gå ut och gräva ner mig i snömassorna då antar jag.

Men tror jag är nöjd ändå med livet. Jag har ju gjort en del skojjiga saker genom åren:

- Hade en grym barndom för att börja från början.
- 3 fantastiska år med underbara vänner på gymnasiet.
- Jobbade några år efter gymnasiet för att bestämma mig för vad jag vill bli.
- Började plugga till lärare.
- Har varit en aktiv student som varit delaktig och engagerad i många olika saker.
- Har träffat ännu fler underbara vänner.
- Har haft ett och annat förhållande så att jag nu faktiskt vet på ett ungefär vad jag söker.
- Har två underbara hundar som för det mesta ger mer glädje än gråa hår!

Nu ska jag bara plugga färdigt, skaffa ett jobb oc flytta! Sen ska jag gifta mig med mannen i mitt liv och leva lycklig i alla mina dagar! Så det så!

Senaste inbudade varan på Tradera

jeansshorts

Nu hoppas vi bara att dom passar! Har letat efter ett par liknande för våren så blev glad när jag hittade dessa! Inte helt billiga, men passar dom är dom värda det!

Nu väntar jag på att tiden ska ticka för en kjol, en klänning och ett par leggings! Är inte så ofta på tradera. Men ibland får jag ryck och går in och budar på massa saker. Vissa vinner jag, andra inte.

 




Varför just den här helgen?

Egentligen skulle jag åkt på agilitykurs den här helgen med flickorna från Hjo Brukshundklubb. En bilfärd på 15 mil enkel resa ingick. Ser vädret ut såhär blir det ingen resa. Jag som sett fram emot en kurs med Kezo!

Livhanken måste gå före. Vi kan inte offra våra liv för en hundkurs, men det känns ändå tråkigt. Får göra det bästa av situationen nu och verkligen vila upp mig den här helgen! Ska äta på [hg] med Julia ikväll som tröst!

where everybody knows your name...


Jag flyttstädar, eller nåt

Fick ett ryck när jag packade inför helgens agilitykurs och började slänga massa saker. 3 fulla kassar och en väska blev det som ska skrotas.

Har insett att jag om drygt 3 månader hoppas kunna lämna detta rum åt sitt öde. Skönt då att börja i tid med att göra sig av med saker man ändå inte vill ha.



Har konstaterat att jag äger 5 regnjackor!

- 1 knallgul fin!
- 1 svart med vita blommor!
- 1 ful röd för hundträning
- 1 bättre röd med tillhörande byxor för skog och jobb
- 1 svart som är lite fodrad

Jag slängde inte en enda!

En lägesrapport från förskolan

Jag trivs. Verkligen! Fortfarande! För första gången sen jag började på lärarprogrammet för 3,5 år sedan känner jag verkligen att jag valt rätt. Måhända vill jag jobba som lärare framöver också, jag har ju behörigheten och trivs där med. Men förskolan känns verkligen så bra.

Eller vad sägs om att sitta i en soffa med en nyvaken liten krabat på 1,5 år i knät som ligger och småslumrar och vaknar till liv? Eller att fylla ett stort kar med vatten och leka, utforsta och plaska där med tre små tvååringar? De lär sig något nytt varje dag och allt är spännande!

Nehe, jag tränar visst inte nu?

Som de flesta av er återkommande läsare märkt så tränar jag inte direkt något nu. Det stämmer att det är så. Med långa dagar på VFU måste jag prioritera hundarna när jag kommer hem och kan inte åka iväg och träna. Dessutom har jag varit förkyld några dagar nu.

MEN! Till förskolan där jag är från tåget är det ca 40 minuters rask promenad. Det betyder att jag varje dag går 80 minuterss rask promenad + ca en timmes hundpromenad när jag kommer hem. Så helt stillasittande är jag faktiskt inte.

Tanken är att jag ska börja springa nu snart. Ska bara vänta till den där förkylningen avtagit lite. Både jag och hundarna mår nog bra av lite springande!

Nu ska jag tvätta lite och titta OS! Hålla tummarna för Johnsson i jaktstarten!

Ja, vad säger man?

Sverige har fått sitt första OS-guld! Charlotte Kalla vann 10 km fri stil ikväll. Dessvärre hade jag helt missat att det skulle gå så var på hundpromenad när det skedde. Men har sett reprissnuttar nu och är sjukt imponerad av tjejen! Var ska detta sluta?

tjejen levererar.. gång på gång


Ju mer lagom förr desto bättre

Jag och mina älskade flickor hade en kalaskväll igår! Måste säga att förfesten nog faktiskt var det bästa. Generationsfesten var som vanligt och kall och Kravalentine var sådär.. Men förfesten med flickorna var tokmysig!

 

 

 

 

 

 

 

 


På söndag är det alla stjärtars dag

Världens mest meningslösa dag. Vill du visa någon att du tycker om den. Gör det. Jag lovar, du får använda vilken dag du vill under hela året!

Men eftersom [hg] väljer att spinna på hypen och servera mat på söndag passar vi på att njuta av vänskap och besök av Malin genom att gå ut och äta där då. Jag, Malin, Linda, Julia och Christoffer har bokat bord och hoppas på en mysig kväll tillsammans, precis som vilken annan söndag tillsammans som helst.

www.hg.se


Beställt lite nytt

Halkade in på Oriflame ikväll av en slump. Kom på att jag behöver ny duschgel med cocosdoft (sånt där man inte överlever utan) så tänkte jag kunde lägga en order. Blev lite allt möjligt skoj! En tub ansiktsmask, en hudlotion, en handlotion, en ansiktskräm, duschgel då som sagt och den här läppglansen i smaken Blackberry punch:

Oriflame Beauty Gloss Berries

Oriflame Beauty Gloss Berries


Planer för helgen

Malin återvänder än en gång! Hon, jag och Linda ska minnas år 2007 och ha roligt för oss alla nio i FOUL 2007. Vi tänkte börja med champagnebrunch på stan och sedan fortsätta dagen och kvällen med generationsfest och Kravall på Kårallen. Vi hoppas på en fantastisk kväll!

förra året arrangerades generationsfesten av oss


En dag bland småttingar

Mycket intryck, mycket barn och en rolig dag! Förskolan är roligt! Jag trivs än så länge!

- Hur är det möjligt att så små näsor kan producera så mycket snor?
- När lär sig barn att inte nysa andra i ansiktet?
- Hur sjuk kommer jag bli?
- Hur söta är inte barn i 1-2 års ålder?
- Hur kan man falla så för små barn efter en dag?
- När får min livmoder sin vilja igenom och blir befruktad?

Dags för VFU

VFU - verksamhetsförlagd utbildning.

Jag ska vara på en förskola. I Tranås som vanligt. Men den här gången med barn som är 1-2.5 år. Läskigt, nytt och skrämmande. Spännande och kul också hoppas jag! Det blir en omställning för mig som det senaste året varit i en fyra hos tioåringar. Får se vad jag tycker om detta..

Träningen den här veckan har inte varit så igång. Ett pass har jag kört. I torsdags prioriterades bio och idag var jag för trött. Men ett agilitypass och två jobbpass med mycket diskplock har i alla fall gjort att jag rört mig. Man kan inte lyckas alla veckor. Ny vecka nya tag.

Nu ska jag sova så jag är pigg när jag träffar barnen imorn!

En slitig helg

I fredags jobbade jag [hg]. Likaså igår. 8 timmars sömn på två nätter är lite för lite. Hårt slit i garderob och diskplock är också slitsamt. Alltså är jag och min kropp inte riktigt vänner idag. Lyckades masa mig upp halv elva då jag inte ville vända helt på dygnet då jag börjar min VFU på en förskola i Tranås imorn men hade nog egentligen behövt ett par timmars sömn till..

Det är roligt att jobba på [hg]. Oftast. Folk är för det mesta glada och trevliga och förgyller kvällen för oss jobbare med glada skratt och söta komplimanger. Men. Ibland gnäller folk över saker som känns helt oväsentliga. Vi som jobbar där gör det nästan gratis och vi sliter häcken av oss till efter fyra på natten för att just Du ska få bli packad och dansa häcken av dig på dansgolvet. Tänk gärna på det innan du gnäller över att någon annan får hämta ut sin jacka 1 minut före dig..

www.hg.se


Fisksoppa

Idag när jag kom hem från seminarie i Norrköping gjorde jag fisksoppa som blev riktigt god! Jag äter ju inte kött, men än så länge äter jag fisk. En sak i taget och det underlättade väldigt mycket när jag för knappt ett år sen bestämde mig från att avstå kött. Med fisk som alternativ saknar jag inte köttet alls.

Så här gjorde jag soppan:

- ½ paket Hokifilé (ett bättre alternativ till torsk)
- 1 paket passerade tomater
- 1 dl lättcraime fraische
- 1/4 purjolök
- 1 buljongtärning
- Salt och citronpeppar efter smak

hacka filén och purjolöken och stek i olja. Salta ch peppra efter smak.
Tillsätt passerade tomaterna, craime fraischen och buljongtärningen och puttra en stund. Smaka av och krydda mer om det behövs.

Voila! Färdigt! Nyttigt, gott och snabbt att göra!

Vill du inte äta fisk utan göra det vegetariskt går det att byta ut fisken mot mer grönsaker efter smak!

Tasteline har en annan variant här om man vill testa andra variant

Precious

Ja, så heter filmen som går på bio nu. Som jag och Julia såg i dag. Hemsk, fruktansvärd och gråtframkallande. Men klart sevärd. Om du orkar. Det finns ljusa stunder och dom ljusa stunderna gör att man faktiskt får fram ett skratt ibland! Som blivande lärare är det ännu mer aktuellt. Någon gång, i de värsta av världar, kan vi också få en elev som Precious...

För recension läs här



Ja, för tusan! Se den!

Jag finns ju någon annanstans

För er som missat det så är jag en hundnörd. Mycket kommer fram här då det ingår i min vardag. Men ibland vill jag fundera mer nördigt än nånsin och då känns det inte som det passar sig här längre. Därför finns http://kezomedflera.wordpress.com för er som också är hundnördar eller av någon anledning ändå vill läsa även om sånt!

Så välkommen dit också om du vill!


Nya träningskläder gör träningen roligare!

Idag var jag och Julia på stan för att införskaffa lite nya träningskläder. Jag köpte ett nytt vanligt vitt linne på HM och ett par nya träningsbyxor på Stadium som såg ut ungefär så här:



Var lite andra detaljer och så på dom men i stort sett. Långa tajta byxor med en liten dragkedja längst ner där bak på benen. Jättesköna att träna i var de verkligen! Kände mig väldigt rörlig och smidig och inte det minsta valrossig! Tror de passar fint när jag ska börja springa ute senare i vår också!

Träningen idag bestod i Skivstång / kondition 70 minuter. Som vanligt ett kanonpass där man verkligen känner sig genomkörd efteråt! Skönt!

Jag gillar mina hundar 599 : - / månad

Mina hundar äter ca en säck hundmat i månaden tillsammans. En säck hundmat kostar 599 riksdaler. Det svider i en fattig students lilla portmonnä vill jag lova. Undra vem som äter lyxigast, hundarna eller jag? Jag äter nog dyrare, men knappast näringsrikare.


såna här flashiga grejer finns inte på de matförpackningar jag har i mitt skafferi?


Men, dessvärre, är det faktiskt så att smakar det så kostar det. Försöker jag mig på en billigare variant kommer det ut lika snabbt där bak som det kommer in. I ännu större, mer illaluktande, format dessutom! Pälsarna tappar sin lyster och musklerna sin spänst. Så ja, det är väl lika bra att acceptera. Skaffar man hund får man vara beredd att punga ut..

 


endast det bästa är gott nog åt mina odjur..

 

 

 

 

 


Morgondagens planer

Idag har inte mycket hänt känns det som. Fika med Julia och Anja i Baljan. En kortare, rätt onödig, sväng till Norrköping. En skön långpromenad med hundar och Hedvig i Rydsskogen. En bra dag som gått fort som tusan.

Imorn ska detta ske:

- Inköp av hundmat på Hund & Kattparadiset
- Pluggande
- Hundrastande
- Shopping av träningskläder med Julia
- Träning på Friskis & Svettis

Tanken är att det kommer gå fint! Tid finns det så gott om! Visst gör det?

Jag har börjat dra igång en bokcirkel förresten! Event finns på Facebook. Har du inte facebook men ändå tycker det vore coolt så skriv här vettja!

vi kommer prata skönlitterära böcker tack å lov!


Är du tillgänglig på msn?

Är det bara jag som tycker att bytet från online till tillgänglig på msn är knepigt? Det känns som att man är "singel och sökande". Jag är tillgänglig. Ta för dig bara! Eller vad tycker du?

Sen lägger jag ut den absoluta bästa låten alla kategorier just nu. Har varit länge men jag kan inte sluta tycka det.


RSS 2.0