Vi återupplivar nörden

Den upptagne nörden

Så här i tentatider är det ju lägligt att återuppliva nörden för en dag.. Så här kommer ett av nördinläggen!

En av de viktigaste egenskaperna hos en nörd är, som jag tidigare nämnt, det brinnande intresset. Med ett brinnande intresse kommer också utövandet av detta intresse. Sånt kan ta tid vill jag lova. Tid som skulle kunna läggas på dig, partnern och kärleken över allt annat. Eller?


I början tänker vi att det är bra. Vi vill alla ha en partner med egna intressen. Det står högt på önskelistan. Vi vill inte ha en svassande svans som aldrig hittar på egna saker. Men efter ett tag märker du att det där intresset kanske ibland ta för mycket tid.


Scenarier som kan inträffa med olika typer av nördar:


- Du har köpt ett sprillans nytt raffset. Du känner dig sexigare än du gjort på länge och tänker att nu så blir det åka av! Ja, så kunde det ha blivit. Men din partner har precis införskaffat WOW version 79 med säkert 2 nya specialeffekter! Glöm att han ser dig säger jag bara. Du kan svassa förbi bäst du vill i din nya vrålsexiga outfit.


Har du tur tittar han åt ditt håll, för att säga åt dig att sänka volymen på musiken du satt på för romantikens skull, men han kommer inte att SE dig. Nej nej. Orscherna håller precis på att krossa hans alver och det står mellan liv och död. Hoppas för din skull att det går något bra på TV den här kvällen. Du kommer få somna ensam.


- Du har förberett en romantisk middag. Ja, hela kittet har du fixat. Romantisk musik, levande ljus och hans favoritmat. Du har en fin klänning på dig och och har till och med plattat håret och sminkat dig lite. Det händer inte varje dag vill jag lova!


Dock har du gjort en stor miss i planeringen. Idag möter ju Brommapojkarna Silverfiskarna i en het match och din partner har sedan länge biljetter till första parkett. Han har bara glömt att berätta det för dig. I hans värld är det otänkbart att någon inte skulle ha koll på denna stora sporthändelse. Har du tur är svärmor ledig ikväll. Bjud hem henne och lyssna på tjat om uteblivna barnbarn. Eller ät ensam. Du får somna själv även ikväll för antingen ska vinsten firas med öl, eller sorgerna över förlusten dränkas i detsamma.


- Ditt favoritprogram visas på TV. Du har laddat upp med chips, dipp och msn-konversationen är igång. Du måste ju analysera varje detalj av det som händer på TV med vännerna.


Vilken miss! Första världskriget ur nomadernas perspektiv repris nr 8 går ju ikväll. Din partner missade 2 minuter av senaste avsnittet och de andra 6 gångerna var så länge sedan så nu bara MÅSTE programmet tittas på!


Du har några alternativ här. 1. Propsa för egen del, vinna duellen men råka ut för det tredje världskriget en lång tid framöver. 2. Övelåta TV-tittandet till din partner vilket ger lugnt hus men du har visat dig svag, vilket är livsfarligt när du lever med en nörd. Risken att intresset växer sig enormt ökar lavinartat och snart kan du glömma all form av TV-tittande. 3. Det tredje alternativet är det bästa. Se till att du, när du flyttar ihop med nörden, skaffar dig en egen TV! Möjligen får du även denna gång somna själv om programmet drar ut på tiden, men du har i alla fall en TV och då är det inte så noga om du har sällskap av en nörd eller inte!


Alla delar passar såklart inte in på alla nördar. Men en sak stämmer in på dem alla. De kommer prioritera bort dig för annat och det kommer hända mer än en gång. Acceptera. Eller hitta en annan.

Kommentarer
Postat av: Anna

hehe

2010-06-08 @ 19:49:14
Postat av: Anonym

Chips är bland det godaste som finns. :P

2010-06-10 @ 22:31:36
URL: http://tvminnen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0